Uite ce medicamente impotriva tusei si a racelii sunt interzise copiilor sub 12 ani

Uite ce medicamente impotriva tusei si a racelii sunt interzise copiilor sub 12 ani
Uite ce medicamente impotriva tusei si a racelii sunt interzise copiilor sub 12 ani

Medicamentele impotriva tusei sau a racelii care contin codeina sunt contraindicate copiilor sub 12 ani si nu sunt recomandate adolescentilor cu probleme respiratorii, a anuntat vineri Agentia Europeana a Medicamentului (EMA), transmite AFP.

Codeina este o substanta prezenta in numeroase medicamente impotriva durerilor, dar si a tusei si racelii, dintre care unele se elibereaza in farmacii fara a fi nevoie de reteta. Ea este transformata in morfina de ficat, insa organismul anumitor persoane efectueaza aceasta conversie prea repede, lucru care poate avea efecte grave cum ar fi probleme respiratorii, a explicat agentia cu sediul la Londra.

EMA a facut inca din 2013 recomandari in privinta codeinei din medicamentele impotriva durerii, dar, la cererea Agentiei Germane a Medicamentului, a analizat anul trecut medicamentele cu codeina destinate copiilor pentru combaterea tusei si a racelii.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

In noua sa recomandare, comitetul pentru evaluarea riscurilor in domeniul farmaceutic (PRAC) din cadrul EMA sugereaza ca medicamentele cu codeina sa fie contraindicate tuturor copiilor sub 12 ani, in timp ce, in 2013, fusese de acord cu utilizarea medicamentelor impotriva durerii pe baza de codeina la copiii la care paracetamolul si ibuprofenul erau ineficiente.

Comitetul argumenteaza contraindicatia acestor antitusive prin faptul ca “felul in care codeina este transformata in morfina la copiii sub 12 ani este variabil si imprevizibil’.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Cine este și câți ani are Rojbin Erden, care joacă rolul Asi, în serialul „Inimă rebelă”, ce va începe din 2 octombrie la Kanal D! Iată care este a două mare pasiune a superbei actrițe, dincolo de platourile de filmare

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies