Uite ce poti sa faci ca sa scapi de grasimea de pe burta si solduri!

Uite ce poti sa faci ca sa scapi de grasimea de pe burta si solduri!
Uite ce poti sa faci ca sa scapi de grasimea de pe burta si solduri!

Abdomenul si soldurile sunt zonele corpului unde slabim cel mai greu si oricate eforturi am face, grasimea se incapataneaza sa ramana.

De ce “se strange” grasimea pe abdomen? De cele mai multe ori este “mostenire de familie”. “Si sexul are o influenta: de-a lungul vietii, barbatii au tendinta de a stoca mai multa grasime in zona abdominala, iar, de fiecare data cand vor sa slabeasca, grasimea de pe abdomen “se topeste” ultima. Pe de alta parte, femeile sub 40 de ani tind sa puna kilograme mai multe pe solduri si, de aceea, dieta va micsora initial sanii si talia”, spune medicul nutritionist Corina Zugravu.

Dupa 40 de ani insa, proportia se schimba. Concentratia de hormoni sexuali scade, ceea ce va face ca grasimea sa se depoziteze pe abdomen si sa fie foarte greu de dat jos. Si istoricul medical conteaza. Femeile raman cu “burta” inestetica dupa sarcina, iar cele care sufera de sindromul ovarelor polichistice acumuleaza grasimea pe talie, indiferent de varsta.

Dieta- Desi nu exista “alimente magice” care sa reduca grasimea de pe abdomen, un studiu recent citat de WebMD a aratat ca o dieta bogata in cereale integrale duce la scaderea grasimii in exces din zona

taliei.
Voluntarii care au consumat si cereale integrale, pe langa carne slaba sau peste, legume si fructe, au pierdut mai multe kilograme in zona abdominala decat alt grup care a consumat cereale rafinate.

“O dieta bogata in cereale integrale, fie paine, fie paste integrale, ajuta organismul sa utilizeze mai eficient glucoza, sa scada glicemia si depozitele de grasime. In schimb, alimentele rafinate (cum ar fi painea alba) cresc brusc glicemia, facilitand depozitarea grasimii”, explica nutritionistul Corina Zugravu.

De asemenea, s-a dovedit ca persoanele care adopta o dieta bogata in grasimi mononesaturate pierd mai usor grasimea abdominala. Astfel de alimente sunt: avocado, nucile, semintele de dovleac si de floarea- soarelui, maslinele, soia, ciocolata, uleiul de masline si de rapita.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Alergari si plimbari- Exercitiile fizice tintite, precum clasicele abdomene, nu au niciun efect asupra grasimii abdominale.

Exercitiile cardio sunt mult mai potrivite in acest sens. Joggingul, aerobicul sau plimbarile in pas alert subtiaza mai repede talia. “In cazul in care nici dietele, nici exercitiile fizice nu topesc colacul din jurul taliei, liposuctia poate fi o solutie, insa, dupa aceasta interventie, daca nu este controlata, grasimea tinde sa se acumuleze in alte zone”, mai spune medicul nutritionist.

Yoga- Yoga intareste musculatura, inlcusiv de pe abdomen, imbunatateste postura si iti da o senzatie de pace si confort.

Evita zaharul- Fereste-te de alimentele si bauturile care contin mult zahar. Pe langa faptul ca sunt nesanatoase, se depun exact pe burta si solduri.
Nu te baza pe creme si pastile minune- Exista pe piata o gramada de suplimente care promit sa te scape de kilogramele in plus, insa trebuie sa intelegi ca acestea nu pot face minuni si ca doar o dieta echilibrata si miscarea regulata te pot ajuta sa slabesti.

Exercitii care te ajuta

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Echilibru- In timp ce stai in picioare, tine-ti picioarele usor departate si indoaie genunchii suficient incat sa atingi solul cu mainile.

Apoi ridica-te usor transferand toata greutatea pe piciorul stang, in timp ce indoi usor genunchiul drept atingandu-ti gamba drepta cu mana. Ramai in aceasta pozitie cateva minute si apoi revino la pozitia initiala si repeta cu celalalt picior. Fa exercitiul de aproximativ 20 de ori.

Ridicari de picioare

”Deseneaza” cercuri cu picioarele- Stai intinsa pe spate, ridica un picior si deseneaza cercuri in aer. Tine piciorul drept si misca-l usor, mai intai intr-o directie, apoi in cealalta. Fa exercitiul timp de 30 de secunde, apoi odihneste-te si repeta cu celalalt picior.

Hula hoop- Pe langa faptul ca e un exercitiu distractiv, hula hoop te ajuta sa-ti lucrezi andomenul si soldurile. Fa-l in fiecare zi timp de 0-15 minute pentru cresterea flexibilitatii si pentru a obstine rezultate maxime.

Forfecari- Stai intinsa pe spate pe podea si ridica picioarele la 90° si in timp ce tii picioarele drepte ridica un picior mai mult decat celalalt apoi schimba. Fa asta de 50 de ori.
Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Adda, despre frica de boala Lyme, încă dinainte să afle că o are. Ce simptome a avut artista până să fie diagnosticată? „Momentan mă lasă să trăiesc.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies