Studiile arata ca dieta bogata in acrilamida, o substanta chimica ce se gaseste in cartofi sau cereale gatite la temperaturi mari, poate cauza mutatii ce cresc riscul aparitiei tumorilor canceroase.
Crusta de culoare inchisa ce se gaseste pe cartofii prajiti sau painea prajita contine o substanta chimica numita acrilamida, care se formeaza atunci cand zaharul si aminoacizii care se gasesc in alimente, sunt procesate la temperaturi mari.
Aceasta substanta se gaseste de asemenea in cafea, prajituri si mancarea pentru bebelusi.
Un raport al Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara arata ca acest lucru este ingrijorator.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Studiile efectuate in laborator arata ca substanta cauzeaza mutatii genetice ce cresc riscul aparitiei si raspandirii celulelor canceroase.
Specialistii spun ca mai este necesara studierea legaturii dintre acesta substanta si aparitia cancerului.
Recomandarile acestora sunt sa consumam cat mai putine alimente procesate la temperaturi foarte mari.
Sursa www.prevention.com