Sursa bogata de antioxidanti si fibre, lintea este o leguma usor de digerat. Ea este bogata in vitaminele A, C, E, K si cele din grupul B, fibre, Omega-3, Omega-6 si aminoacizi.
Lintea este si o sursa excelenta de minerale, printre care fosfor, zinc, magneziu. Acestea au rolul de a mentine sanatos sistemul osos, de a regenera tesuturile si de a forma globulele rosii in sange.
In plus, zincul si magneziul din linte intaresc sistemul imunitar si grabesc vindecarea ranilor. Pe de alta parte, datorita continutului ridicat de fier, lintea este recomandata, in special, femeilor aflate la menstruatie.
Totodata, lintea normalizeaza nivelul de colesterol din sange, incetineste asimilarea glucozei din alimente, combate constipatia, previne tulburarile digestive, creste rezistenta fizica la efort, combate insomnia si anemia, incetineste Alzheimerul si previne afectiunile cardiovasculare.
Sursa de energie pentru organism, lintea este si un aliment ideal in curele de slabire pentru ca ofera o senzatie de satietate de lunga durata prin proteinele pe care le contine.
Cele mai indicate sortimente de lintea sunt cea rosie si cea verde pentru ca sunt singurele care isi pastreaza proprietatile dupa fierbere.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
##VIDEO7979##