Daca nu poti sa renunti la paine, incearca macar niste variante mai sanatoase.
Painea Ezekiel sau painea Biblica- este probabil cel mai sanatos sortiment de paine fiind facuta din ingrediente organice.
Contine cereale integrale incoltite cu un nivel de vitamine si nutrienti mai mare. Nu contine zahar, nu are foarte multe calorii si are si un indice glicemic mic datorita cerealelor integrale.Painea de secara- nu contine deloc grau asa ca poate fi consumata de persoanele cu intoleranta la gluten. Contine foarte multe fibre, de patru ori mai multe decat painea alba si are cu 20% mai putine calorii.
Painea din grau integral- contine fibre si foarte multi nutrienti.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Painea din seminte de in- este bogata in seleniu, mangan, fibre si acizi grasi esentiali. Semintele de in ajuta corpul sa arda calorii si ii da energie.
Painea din ovaz- are un indice glicemic foarte mic, contine acizi grasi esentiali, este lipsita de gluten si poate ajuta sa scaderea colesterolului.
Painea de orz- se stie ca orzul reduce nivelul de zahar din sange si controleaza nivelul insulinei. Doar o singura felie din acest tip de paine ofera 25% din cantitatea zilnica necesara de fibre. Din nefericire gasesti destul de greu pe piata paine facuta doar din orz. O poti face insa acasa.
Sursa diet.amerikanki.com