Iti spunem ce trebuie sa ii ceri medicului dentist ca sa fii sigur ca nu te imbolnavesti.
Medicul Tamer Chemal, specialist implantologie, a fost invitat in emisiunea "Draga mea prietena" de la Kanal D, unde a vorbit despre pericolele din cabinetul stomatlogic.
"De la stomatolog pot fi luate boli absolut ingrozitoare. Atat hepatitele, fie B, C, sau HIV-ul pot conduce la pierderea vietii. Ar trebui ca tot instrumentarul dintr-o clinica de stomatologie sa fie steril. Din pacate, in anumite cabinete, pentru a tine costurile sub control, se refolosesc anumite instrumente care ar trebui sa fie de unica folosinta.",
a spus medicul.
"Principala cale de contaminare cu heaptita in stomatologie este legata de saliva si de sange. Atunci cand instrumentele iau contact cu sangele unui pacient contaminat, iar sterilizarea nu se face corespunzator, este logic ca si urmatorul pacient va veni in contact cu virusul. Frezele dentare creeaza aerosoli care contin particule fine de saliva si sange. Acesti aerosoli incarca aerul din cabinet si nu este indeajuns sa stergem cu un dezinfectant.
Inclusiv aerul va fi decontaminat, suprafetele, uniforma medicului si multe altele.", a continuat specialistul.
"Este dreptul dumeavoastra sa cereti desfacerea instrumentarului in fata dumneavoastra. Este dreptul dumneavoastra sa vedeti cum se ia paharul de unica folosinta, manusile de unica folosinta, ochelarii. Din pacate, si TBC-ul se poate lua de la stomatolog prin aerosolii care se formeaza. Cand facem un banal detartraj, curentul de aer formeaza aerosoli cu particule fine.",
a spus medicul Tamer Chemal.
##VIDEO9599##
Medicul Tamer Chemal, specialist implantologie, a fost invitat in emisiunea "Draga mea prietena" de la Kanal D, unde a vorbit despre pericolele din cabinetul stomatlogic.
" De la stomatolog pot fi luate boli absolut ingrozitoare. Atat hepatitele, fie B, C, sau HIV-ul pot conduce la pierderea vietii. Ar trebui ca tot instrumentarul dintr-o clinica de stomatologie sa fie steril.
Din pacate, in anumite cabinete, pentru a tine costurile sub control, se refolosesc anumite instrumente care ar trebui sa fie de unica folosinta.", a spus medicul.
" Principala cale de contaminare cu heaptita in stomatologie este legata de saliva si de sange. Atunci cand instrumentele iau contact cu sangele unui pacient contaminat, iar sterilizarea nu se face corespunzator, este logic ca si urmatorul pacient va veni in contact cu virusul. Frezele dentare creeaza aerosoli care contin particule fine de saliva si sange. Acesti aerosoli incarca aerul din cabinet si nu este indeajuns sa stergem cu un dezinfectant. Inclusiv aerul va fi decontaminat, suprafetele, uniforma medicului si multe altele.", a continuat specialistul.
" Este dreptul dumeavoastra sa cereti desfacerea instrumentarului in fata dumneavoastra. Este dreptul dumneavoastra sa vedeti cum se ia paharul de unica folosinta, manusile de unica folosinta, ochelarii. Din pacate, si TBC-ul se poate lua de la stomatolog prin aerosolii care se formeaza. Cand facem un banal detartraj, curentul de aer formeaza aerosoli cu particule fine.", a spus medicul Tamer Chemal.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
##VIDEO9599##