Uite cu ce probleme de sanatate te poti confrunta in vacanta! Vezi de ce lucruri trebuie sa tii cont

Uite cu ce probleme de sanatate te poti confrunta in vacanta! Vezi de ce lucruri trebuie sa tii cont
Uite cu ce probleme de sanatate te poti confrunta in vacanta! Vezi de ce lucruri trebuie sa tii cont

Plecarea in vacanta, ca orice rupere de ritm, poate declansa anumite afectiuni usoare, care insa trebuie tratate la timp. Iata despre ce este vorba.

Calatoriile cu avionul pot provoca dureri de dinti

"Din cauza schimbarilor de altitudine, mici «pungi» cu aer se acumuleaza in interiorul plombelor sau in carii. Acest aer are o presiune diferita de cea a cabinei avionului, ceea ce provoaca durere", a explicat Luke Cascarini, chirurg oral la BMI The Sloane Hospital.

Creste vulnerabilitatea la virusuri

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Cercetatorii olandezi au descoperit ca aproximativ o persoana din 30 se

imbolnaveste, sub o forma sau alta, imediat ce inceteaza sa mai munceasca si incep sa se relaxeze, fenomen cunoscut sub denumirea de "boala a timpului liber".

Una dintre explicatii este aceea ca, in timp ce lucram, organismul nostru produce constant hormoni ai stresului, cum ar fi adrenalina, care combate infectiile in perioadele de activitate intensa- ca reactie de tipul "lupta sau fugi" la situatii stresante. Insa in momentul in care incepem sa ne relaxam, devenim vulnerabili la virusurile si bacteriile din mediul inconjurator.

Caldura scade nivelul glicemiei si provoaca migrene

Temperaturile ridicate expun diabeticii dependenti de insulina unui risc mai mare de hipoglicemie- provocata de scaderea nivelului de zahar din sange-, proces cauzat de dilatarea vaselor de sange in timp ce organismul incearca sa regleze temperatura.

Totodata, caldura duce la aparitia migrenelor din cauza ca presiunea crescuta asociata cu temperaturile mari deregleaza hipotalamusul, acea regiune a creierului care actioneaza ca un termostat natural al organismului.

Migrenele pot fi cauzate, de asemenea, si de raul de calatorie.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Rețeta pentru Babka Trojniak, desertul preparat de Elwira Petre. “Un fel de chec, dar în 3 culori, ușor de pregătit.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies