Banana este un fruct savuros si plin de proprietati. Şi, desi este gustoasa in stare naturala, sunt o multime de moduri in care poti sa o gatesti.
Iata cateva dintre ele:
Mousse – cu o textura fina, este un desert recomandat mai ales copiilor. Pentru prepararea lui veti avea nevoie si de smantana si zahar.
Shake – unul dintre cele mai clasice shake-uri este cel de banana.
Prajita – este o reteta exotica, dar foarte populara, mai ales ca garnitura la orez sau fructe de mare, desi se poate consuma si simpla. De preferat este insa sa prajiti fructele foarte coapte.
Marmelada – banane, putin zahar si lamaie, pentru un desert perfect.
Budinca – se prepara mai ales din fructele bine coapte, alaturi de zahar si oua.
Briose – briosele cu banane sunt o optiune minunata pentru micul dejun, alaturi de o ceasca de cafea. Este o alternativa buna cu atat mai mult pentru ca nu necesita adaos de zahar in compozitie.
Banana split – din nou, un desert clasic de banana. O banana taiata pe lungime, alaturi de cateva globuri de inghetata. Simplu si rapid.
Salata de fructe – textura si savoarea bananei se vor completa minunat alaturi de citrice si cateva fructe de padure.
Sufle – este o reteta usoara, din bezea si banana.
Sursa: Oanacuzino.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro