Uite cum poti sa faci unt clarifiat si la ce poti sa il folosesti!

Uite cum poti sa faci unt clarifiat si la ce poti sa il folosesti!
Uite cum poti sa faci unt clarifiat si la ce poti sa il folosesti!

Untul clarifiat este un untul obtinut dupa separarea grasimilor de partile solide (proteine) si apa.

 

Trebuie sa stii ca untul clarifiat are un punct de ardere mai ridicat, ceea ce inseamna ca il poti folosi si la temperaturi inalte, cum ar fi la prajit, fara sa il arzi.
Practic, il poti folosi pentru omlete, cartofi prajiti sau file de peste in tigaie si vei observa imediat aroma diferita comparativ cu un ulei clasic pentru gatit. Poti folosi unt clarifiat si pentru sosurile Bearnaise si Hollandaise, dar si pentru rantasul de care ai nevoie la sosurile albe.
Cum faci unt clarifiat?
Foloseste intotdeana unt dulce (nesarat) pentru a obtine rezultatele cele mai bune. Incepe cu un pachet obisnuit de 200-250g unt, taiat in cubulete.
Pune untul intr-o tigaie sau oala mica si incalzeste-l incet, pe foc mic, pana cand se topeste. Continua pana cand o spuma alba incepe sa se ridice pana spre marginile tigaii sau oalei si vei observa cum solidele din lapte incep sa se separe la baza.
Aduna spuma care se formeaza cu o lingura sau cu o strecuratoare foarte deasa. Ia oala de pe foc si lasa continutul sa se raceasca timp de cateva minute pentru a fi sigur ca partile solide se separa.
Strecoara incet, printr-o sita deasa dublata de o panza, intr-un recipient. Untul clarifiat se pastreaza bine in frigider intre 3 si 6 luni.
Sursa: Foodstory.ro

Trebuie sa stii ca untul clarifiat are un punct de ardere mai ridicat, ceea ce inseamna ca il poti folosi si la temperaturi inalte, cum ar fi la prajit, fara sa il arzi.

Practic, il poti folosi pentru omlete, cartofi prajiti sau file de peste in tigaie si vei observa imediat aroma diferita comparativ cu un ulei clasic pentru gatit. Poti folosi unt clarifiat si pentru sosurile Bearnaise si Hollandaise, dar si pentru rantasul de care ai nevoie la sosurile albe.



Cum faci unt clarifiat?

Foloseste intotdeana unt dulce (nesarat) pentru a obtine rezultatele cele mai bune. Incepe cu un pachet obisnuit de 200-250g unt, taiat in cubulete.

Pune untul intr-o tigaie sau oala mica si incalzeste-l incet, pe foc mic, pana cand se topeste. Continua pana cand o spuma alba incepe sa se ridice pana spre marginile tigaii sau oalei si vei observa cum solidele din lapte incep sa se separe la baza.


Aduna spuma care se formeaza cu o lingura sau cu o strecuratoare foarte deasa. Ia oala de pe foc si lasa continutul sa se raceasca timp de cateva minute pentru a fi sigur ca partile solide se separa.Strecoara incet, printr-o sita deasa dublata de o panza, intr-un recipient. Untul clarifiat se pastreaza bine in frigider intre 3 si 6 luni.

Sursa: Foodstory.ro

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies