Uite cum poti sa slabi fara sa te infometezi! Tine cont de aceste sfaturi

Uite cum poti sa slabi fara sa te infometezi! Tine cont de aceste sfaturi
Uite cum poti sa slabi fara sa te infometezi! Tine cont de aceste sfaturi

Vrei sa slabesti inainte de a purta costumul de baie in vacanta pe care o astepti dinainte de a intra oficial in sezonul cald? Uite de ce sa tii cont.

„Infometarea nu este o solutie, fiindca produce dezechilibre importante in organism: carente de calciu,magneziu si fier, gastrita si chiar ulcer. Mai mult decat atat, daca obisnuiesti organismul cu un aport caloric scazut- cu putina mancare, atunci cand din diferite motive mananci normal, kilogramele acumulate vor fi cu atat mai multe”, afirma nutritionistul Maria Spiridon.

Uite un exemplu simplu de meniu care asigura necesarul de nutrienti cu putine calorii:

Micul dejun: Doua sandwich-uri cu paine integrala (contine fibre si vitamine), cu o margarina slaba/ light de noua generatie (este bogata in

grasimi nesaturate si grasimi esentiale de tipul Omega 3 si Omega 6 importante in primul rand pentru sanatatea cardiovasculara) si ardei gras (sursa excelenta de vitamina Csi de vitamina A).

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Pranzul: O friptura din piept de curcan (este cea mai slaba carne de pasare si o excelenta sursa de proteine si vitamine) cu o salata de cruditati.

Suntem in sezonul rosiilor de gradina, al castravetilor si al ridichilor. Daca asezonam legumele cu un strop de ulei de rapita si alaturam salata unei fripturi slabe avem o masa bogata in vitamine, proteine, glucide si grasimi bune de tipul Omega 3 si Omega 6.

Cina: o branza slaba, salata de cruditati, un pahar de lapte sau iaurt, o felie de paine integrala. Ca gustare intre mese putem manca fie lactate slabe, fie seminte- alune, migdale, nuci- care contin Omega 3 si Omega 6, grasimi esentiale pentru sanatatea inimii

Specialistul subliniaza ca pentru o

scadere in greutate seminificativa, cea mai buna solutie este sa se ceara sfatul unui nutritionist, care pe baza fisei medicale a pacientului se va stabili un regim adecvat.

Daca se doreste o slabire de 1-2 kilograme, este suficient sa se opteze pentru preparate cu mai putine calorii. Infometarea nu este o alternativa.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies