"Sunt foarte putini cei care stiu ca atunci când viteza stabilita de radar este aproape de viteza legala si o depaseste cu cel mult 9 km/h nu trebuie sa plateasca absolut nicio amenda", explica avocatul Gheorghe Piperea. Potrivit lui Piperea, "legea spune ca trebuie sa fii trecut cu 10 kmh peste viteza legala ca sa fii sanctionat".
Mai mult decât atât, ar trebui sa stii ca si daca depaseste 59 de km/h ai sanse sa câstigi in instanta anularea amenzii.
In momentul in care ai primit amenda acasa, trebuie sa te asiguri ca toate datele tale sunt completate corect.
Daca ceva este completat gresit adica ne referim la date precum nume, prenume, numarul de inmatriculare a masinii, numarul si seria cartii de identitate, descrierea contraventiei, incadrarea ei in drept, ai mari sanse de reusita.
Astfel, daca informatiile sunt incomplete sau incorecte, atunci amenda poate fi anulata.
Un alt lucru important: vezi daca procesul-verbal constatator al amenzii ti-a fost trimis in termen de maximum 30 de zile de la data aplicarii acesteia, pentru ca, daca Politia ti-a trimis amenda cu depasirea acestui termen, ea este nula si va fi desfiintata de orice judecator. Trebuie, de asemenea, stiut ca in momentul in care contesti amenda aplicarea sanctiunii se suspenda. Cu alte cuvinte daca ti-a fost suspendat permisul de conducere si depui o contestatie in instanta, politia va fi obligata sa-ti dea inapoi actul. Vei putea conduce masina pâna când instanta da o decizie. Daca vrei sa ai sanse de succes trebuie sa depui plângerea in termen de maximum 15 zile de la primirea ei, altfel esti bun de plata, scriu cei de la realitatea.net.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro