Aceasta poate fi o reteta delicioasa pentru oricare perioada a anului. Daca nu ti post, poti folosi la ea ca garnitura carne de vita sau de pui.
Ingrediente:
200 g orez
1 ceapa mare
500 g ciuperci
60 ml ulei
sare
piper
patrunjel proaspat, pentru ornat
Mod de preparare:
Ceapa se taie solzisori si se caleste in uleiul usor incins, intr-o cratita adanca.
Cand a capatat o culoare aurie, se adauga orezul (spalat in apa rece si scurs bine, in prealabil). Se tine pe foc pana se caleste.
Ciupercile se curata, se spala si se taie in bucati potrivite. Se pun peste orez, se amesteca usor si se potrivesc de sare si piper.
Dupa 5-6 minute de prajit, orezul se stinge cu 2-3 cani de apa.
Se amesteca bine, avand grija sa nu se prinda, apoi se acopera cratita cu un capac. Pilaful se da la cuptor, la foc mic, in cuptorul preincalzit. Se lasa 30-35 de minute, la foc mediu. Cand incepe sa se rumeneasca usor, se scoate.
Pilaful se serveste cald, cu patrunjel maruntit.
Sursa: feellikecooking.ro
Ingrediente:
200 g orez
1 ceapa mare
500 g ciuperci
60 ml ulei
sare
piper
patrunjel proaspat, pentru ornat
Mod de preparare:
Ceapa se taie solzisori si se caleste in uleiul usor incins, intr-o cratita adanca. Cand a capatat o culoare aurie, se adauga orezul (spalat in apa rece si scurs bine, in prealabil). Se tine pe foc pana se caleste.
Ciupercile se curata, se spala si se taie in bucati potrivite. Se pun peste orez, se amesteca usor si se potrivesc de sare si piper.
Dupa 5-6 minute de prajit, orezul se stinge cu 2-3 cani de apa.
Se amesteca bine, avand grija sa nu se prinda, apoi se acopera cratita cu un capac. Pilaful se da la cuptor, la foc mic, in cuptorul preincalzit. Se lasa 30-35 de minute, la foc mediu. Cand incepe sa se rumeneasca usor, se scoate.
Pilaful se serveste cald, cu patrunjel maruntit.
Sursa:
feellikecooking.ro Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro