Oul fiert perfect are albusul complet inchegat, dar galbenusul inca moale si cremos.
Metoda fara gres de a fierbe perfect un ou:
1. Ia o cratita mica, preferabil cu capac de sticla, si pune ouale inauntru. Pune apa doar cât sa acoperi ouale, nu mai mult.
2. Pune cratita la foc mare, cu capacul pus, si lasa apa sa ajunga la punctul de fierbere.
3.
De indata de apa incepe sa fiarba, ia cratita de pe foc. Pune timer-ul pentru sase minute si tine capacul pus. Ai grija sa tii ouale fix timpul mentionat.
Sursa: Wowbiz.ro
Metoda fara gres de a fierbe perfect un ou:
1. Ia o cratita mica, preferabil cu capac de sticla, si pune ouale inauntru.
2. Pune cratita la foc mare, cu capacul pus, si lasa apa sa ajunga la punctul de fierbere.
3. De indata de apa incepe sa fiarba, ia cratita de pe foc.
Pune timer-ul pentru sase minute si tine capacul pus. Ai grija sa tii ouale fix timpul mentionat.