Exista motive pentru care metabolismul este lent sau, dimpotriva, functioneaza la o capacitate optima.
Totodata, sunt cateva metode prin care intreg procesul poate fi accelerat.
Fii mai activ. Cand faci exercitii fizice, metabolismul creste si ramane ridicat pentru cateva ore. Iar in timp, masa musculara se dezvolta, ceea ce ofera un impuls ratei metabolice. Practicarea oricarui sport este foarte important pentru starea generala de sanatate, cu atat mai mult in timpul unui regim de slabire.
Mananca sanatos. Acest sfat implica un consum ridicat de fibre si carbohidrati (din fructe, legume si cereale integrale) si un aport mai mic de grasimi. Mananca lactate si carnuri slabe si bea apa in locul bauturilor dulci, carbogazoase. Pentru fiecare masa principala sau gustare, include proteine langa carbohidrati. De asemenea, limiteaza consumul de alcool si zaharuri, care contin multe calorii dar nu ofera elemente nutritive.
Planifica mesele si gustarile. Trebuie sa ai un control asupra ce anume si cand mananci. Fa-ti un plan cu orele si meniul pe care il vei consuma. Acest fapt te va ajuta sa nu iei decizii gresite, ce se intampla des mai ales in cazul in care iti este deja foame. Tine un jurnal cu tot ceea ce mananci si bei, numara caloriile consumate la fiecare masa sau gustare.
Apoi, foloseste aceste date pentru a decide daca portiile sunt suficiente. Astfel, vei verifica si daca mananci diversificat si sanatos.
Sursa: Curademiere.ro
Totodata, sunt cateva metode prin care intreg procesul poate fi accelerat.
Fii mai activ. Cand faci exercitii fizice, metabolismul creste si ramane ridicat pentru cateva ore. Iar in timp, masa musculara se dezvolta, ceea ce ofera un impuls ratei metabolice.
Practicarea oricarui sport este foarte important pentru starea generala de sanatate, cu atat mai mult in timpul unui regim de slabire.
Mananca sanatos. Acest sfat implica un consum ridicat de fibre si carbohidrati (din fructe, legume si cereale integrale) si un aport mai mic de grasimi. Mananca lactate si carnuri slabe si bea apa in locul bauturilor dulci, carbogazoase. Pentru fiecare masa principala sau gustare, include proteine langa carbohidrati.
De asemenea, limiteaza consumul de alcool si zaharuri, care contin multe calorii dar nu ofera elemente nutritive.
Planifica mesele si gustarile. Trebuie sa ai un control asupra ce anume si cand mananci. Fa-ti un plan cu orele si meniul pe care il vei consuma. Acest fapt te va ajuta sa nu iei decizii gresite, ce se intampla des mai ales in cazul in care iti este deja foame.
Tine un jurnal cu tot ceea ce mananci si bei, numara caloriile consumate la fiecare masa sau gustare. Apoi, foloseste aceste date pentru a decide daca portiile sunt suficiente. Astfel, vei verifica si daca mananci diversificat si sanatos.
Sursa:
Curademiere.ro Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro