Prepara un fel de mancare clasic pe care il poti servi fie cu spaghete fie cu toast si usturoi. Uite cat este de simplu!
Ingrediente:
Un ou
900 g de carne de curcan tocata
80 g de pesmet
45 ml de ulei de masline
22 g de parmesan ras
3 catei de usturoi zdrobiti
10 g de oregano uscat
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
10 g de busuioc uscat
Sare, piper dupa gust
O ceapa mare taiata felii
2 conserve de rosii zdrobite (700 g)
Busuioc
Mod de preparare:
Bate oul intr-un bol mare. Adauga carnea de curcan tocata, pesmetul, 30 ml de ulei de masline, parmezanul, usturoiul, oregano, busuioc, sare si piper. Amesteca bine ingredientele.
Pregateste din amestecul facut chiftele de carne la marimea dorita. Aseaza chiftelele pe o foaie de copt.
Aseaza feliile de ceapa pe fundul oalei (poti folosi o oala ceramica) iar apoi pune si o conserva de tomate.
Intr-o tigaie mare pune restul de ulei de masline si lasa-l sa se incinga. Pune chiftelele in uleiul incins cate 1 minut fiecare pana cand acestea capata o crusta maronie.
Dupa ce chiftelele sunt prajite, aseaza-le in oala. Toarna deasupra cealalta conserva de rosii.
Pune capacul pe oala si lasa preparatul sa fiarba la foc mic pentru 20-30 de minute.
Poti servi acest preparat cu paste si busuioc proaspat deasupra.
Sursa sallysbakingaddiction.com