Uite cum trebuie gatit pestele  pentru  a beneficia de toate proprietatile lui!

Uite cum trebuie gatit pestele  pentru  a beneficia de toate proprietatile lui!
Uite cum trebuie gatit pestele  pentru  a beneficia de toate proprietatile lui!

Datorita continutului de acizi grasi omega 3, pestele poate sa tina la distanta o multitudine de boli.

Reduce colesterolul, intareste imunitatea, ajuta glanda tiroida sa functioneze normal, scade tensiunea arteriala, protejeaza pielea impotriva imbatranirii precoce si diminueaza riscul instalarii depresiei.

Un studiu publicat la inceputul lunii mai in Jurnalul Britanic de Nutritie merge chiar mai departe afirmand ca uleiul de peste reprezinta antidotul impotriva efectelor nocive ale mancarii procesate.

Ipoteza cercetatorilor britanici este sustinuta si de nutritionistul Lygia Alexandrescu. „Creierul, un organ vital al organismului uman, are nevoie pentru functionare de acizi grasi esentiali.

In plus, s-a demonstrat ca grasimile din peste protejeaza sistemul nervos, reducand riscul de Alzheimer”, arata specialistul.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Toate aceste beneficii insa pot fi anulate de modul de preparare. „A manca peste prajit in ulei, asortat cu maioneza si cartofi prajiti, nu inseamna ca ai beneficiat de o masa sanatoasa”, atrage atentia nutritionistul.

Cel mai sanatos mod de a consuma carnea de peste este fiert, preparat la abur, la gratar sau la cuptor (cu diverse condimente: rozmarin, cimbru, fenicul, usturoi). „Un peste gatit perfect pentru a-si pastra toate beneficiile nutritive este pestele care se rupe usor cu furculita si are o culoare oarecum opaca pe margini si putin translucida pe mijloc”, adauga expertul.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Gustul copilăriei pentru Mihai Mărgineanu. Mâncărurile pe care artistul nu le mai consumă acum. „Posibilitățile erau limitate. Acum, cu atâtea figuri în cap, nu mai mănânc.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies