Nutritionistii si medicii recomanda consumarea prunelor pentru buna functionare a sistemului nervos, inlaturarea starilor de agitatie si nervozitate, dar si pentru combatarea oboselii si a starilor depresive.
Aportul de vitamine intra in componenta lor, precum si alte elemente esentiale cum ar fi calciul, fierul, potasiul si acizii organici. Toate aceste elemente fac din aceste fructe o importanta sursa de energie si vitalitate.
Prunele au un continut bogat de vitamina C care joaca rol de antioxidant. Mentine sanatatea tesuturilor si reda fermitatea pielii. Cum vitamina C intervine in absorbtia fierului la nivelul organelor digestive, prunele joaca un rol indirect in preventia si tratarea anemiei.
Cum afectiunile aparatului respirator sunt frecvente toamna, consumul de prune ajuta la prevenirea infectiilor tractului respirator si astmului bronsic.
In plus, prunele previn constipatia, au proprietati de reglare a glicemiei si tranzitului intestinal, combat afectiunile biliare si renale, imbunatatesc functionarea ficatului si a pancreasului, stimuleaza memoria si mentin sanatatea ochilor.
Consumul saptamanal de prune ajuta la scaderea colesterolului „rau” si la mentinerea sanatatii inimii.
##VIDEO17546##
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro