Mihaela Bilic iti da cateva sfaturi legate de bauturile de vara. Iata cum se le consumi.
"Caldura inhiba centrul foamei, dar de baut e bine sa bem intr-o zi caniculara. Perceptia despre lichide este ca ele hidrateaza, indiferent de gust, continutul de zahar sau alcool. Si daca mai sunt si reci, cu atat mai bine ca ne si racoresc.
Ce nu stim e ca recele schimba gustul, sau mai bine zis cand un aliment sau o bautura sunt reci nu-i mai putem evalua calitatile.
Receptorii pentru gust sunt "anesteziati" de temperatura scazuta asa ca ne e greu sa spunem cat de dulce, amar, acru sau sarat e un produs rece.
Acest detaliu e important mai ales in cazul bauturilor racoritoare, daca sunt reci sau cu gheata nu ne dam seama cat zahar contin! Va recomand sa va preparati singuri limonadele si sa cititi etichetele sucurilor pe care le consumati, chiar daca nu par pot fi foarte dulci.
Si daca o bautura facuta de voi are maxim 2 lingurite de zahar, cele din comert au 2 lingurite la 100ml, adica 6 lingurite la pahar. Iar mai nou pe terase si in restaurante se foloseste direct sirop de zahar, deci cantitatea de zahar e si mai greu de identificat.
Concluzia e ca nu tot ce e rece e si racoritor, daca te "arde" ca numar de calorii.
Preluati voi controlul, acolo unde receptorii pentru gustul dulce sunt temporar ineficienti.", scrie medicul pe pagina de Facebook.
"Caldura inhiba centrul foamei, dar de baut e bine sa bem intr-o zi caniculara. Perceptia despre lichide este ca ele hidrateaza, indiferent de gust, continutul de zahar sau alcool. Si daca mai sunt si reci, cu atat mai bine ca ne si racoresc.
Ce nu stim e ca recele schimba gustul, sau mai bine zis cand un aliment sau o bautura sunt reci nu-i mai putem evalua calitatile.
Receptorii pentru gust sunt "anesteziati" de temperatura scazuta asa ca ne e greu sa spunem cat de dulce, amar, acru sau sarat e un produs rece.
Acest detaliu e important mai ales in cazul bauturilor racoritoare, daca sunt reci sau cu gheata nu ne dam seama cat zahar contin! Va recomand sa va preparati singuri limonadele si sa cititi etichetele sucurilor pe care le consumati, chiar daca nu par pot fi foarte dulci.
Si daca o bautura facuta de voi are maxim 2 lingurite de zahar, cele din comert au 2 lingurite la 100ml, adica 6 lingurite la pahar. Iar mai nou pe terase si in restaurante se foloseste direct sirop de zahar, deci cantitatea de zahar e si mai greu de identificat.
Concluzia e ca nu tot ce e rece e si racoritor, daca te "arde" ca numar de calorii.
Preluati voi controlul, acolo unde receptorii pentru gustul dulce sunt temporar ineficienti.",
scrie medicul pe pagina de Facebook. Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro