Nutritionistii sustin ca aceste fructe sunt foarte hranitoare si se digera usor.
Consumam prea multe grasimi si prea putini carbohidrati, sustin specialistii in nutritie din Marea Britanie. Potrivit acestora, oamenii prefera sa manance pateuri sau alte produse uleioase in loc de banane, pentru ca au impresia ca fructele ingrasa mai mult.
Nutritionistii spun ca o banana consumata zilnic nu e periculoasa pentru silueta. Acest fruct contine 23% carbohidrati si doar 0,2% grasimi, e hranitor si actioneaza ca un veritabil energizant. In plus, datorita faptului ca e bogat in proteine, este usor digerabil. Bananele sunt recomandate inclusiv sportivilor fiindca aduc organismului un aport important de energie.
Bananele se oxideaza repede si, de aceea, preparatele care au in compozitie aceste fructe nu trebuie facute cu mult timp inainte de a fi consumate;
-Ca sa nu-si schimbe culoarea in contact cu aerul, bananele trebuie stropite cu suc de lamaie;
-Cu cat coaja este mai galbena, cu atat fructul este mai dulce, mai parfumat si mai usor de digerat;
- Bananele nu se pastreaza in frigider, pentru ca miezul se innegreste, ci la congelator, intregi, dar curatate de coaja, sau sub forma de piure.
Sursa: Libertatea.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro