Uite in ce moduri relatiile iti pot afecta sanatatea

Uite in ce moduri relatiile iti pot afecta sanatatea
Uite in ce moduri relatiile iti pot afecta sanatatea

Crezi ca partenerul tau iti poate influenta starea de sanatate?

Cercetarile arata ca relatiile puternice si armonioase  ajuta la evitarea diverselor boli prin adoptarea de obiceiuri sanatoase si au o viata lunga. Pe de alta parte, relatiile cu probleme tind sa produca stres si chiar sa slabeasca imunitatea. Deci indiferent daca ai o relatie ocazionala sau esti deja casatorita, tine cont de sfaturile ce urmeaza. Te vor ajuta sa iti protejezi si mintea si corpul.

Cresti sau scazi in greutate – s-a observat ca in general cuplurile casatorite au tendinta de a se ingrasa si ca slabesc atunci cand casatoria se sfarseste.

Pe de alta parte un cuplu fericit se poate motiva reciproc pentru a ramane sanatosi, mergand la sala de sport impreuna si stabilind obiective comune. Cand apar conflicte in cuplu, nemultumirile din relatie pot duce la comportamente alimentare anormale si la probleme de somn, acestea cauzand cresteri in greutate.

Nivelul de stres – intimitatea fizica regulata pare a reduce stresul si spori bunastarea. Un studiu, publicat în 2009 in Journal of Sexual Medicine, a constatat ca persoanele care au facut sex  frecvent au fost mai sanatoase mintal si au constatat o mai mare satisfactie cu relatia si

cu viata lor in general. Pe de alta parte, dispute parentale, dezacorduri legate de bani sau chiar intrebari simple cum ar fi cine face treburile casnice, s-au dovedit a creste nivelul de stres.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Hormoni „te simti bine”- Sexul nu este singurul tip de contact fizic, care poate reduce stresul si imbunatati sanatatea.

In urma unui studiu din 2004 facut de Universitatea din Carolina de Nord cercetatorii au descoperit ca la 38 de cupluri atat barbatii, cat si femeile au avut un nivel mai ridicat in sange de oxitocina un hormon considerat a usura stresul si de a imbunatati starea de spirit dupa imbratisari. Femeile au avut, de asemenea, scadere a tensiunii arteriale dupa imbratisari si niveluri mai scazute de cortizol, hormonul stresului.

Probleme de somn – sa dormi langa cineva drag si de incredere te poate ajuta sa te relaxezi complet si sa ai un somn de calitate. Nu la fel se intampla daca partenerul tau are un somn agitat si zgomotos.

Depresia si anxietatea – relatiile fericite facute  pe termen lung   poat usura simptomele la persoane cu antecedente de depresie. Pe de alta parte, relatiile tensionate s-au dovedit a creste dramatic riscul de depresie clinica.


Sursa: www.health.com



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies