Uite la ce sa fim atente cand cumparam carne de miel, peste, oua si vin!

Uite la ce sa fim atente cand cumparam carne de miel, peste, oua si vin!
Uite la ce sa fim atente cand cumparam carne de miel, peste, oua si vin!

Oferta bogata a comerciantilor, in apropierea Sarbatorilor Pascale, nu trebuie sa va faca sa uitati regulile importante ce trebuie respectate la cumpararea unui produs alimentar.

Mare atentie la starea ambalajelor, cantitatile nete declarate de producator, modul in care sunt prezentate informatiile de pe etichete sau pret!

Reprezentantii Protectiei Consumatorilor recomanda sa nu achizitionati produse alimentare de la vanzatorii ambulanti, deoarece riscati sa va puneti sanatatea in pericol.

„Le recomand consumatorilor sa cumpere numai din locuri autorizate. Produsele expuse spre vanzare pe trotuare, in portbagajele masinilor etc., chiar daca sunt vandute la un pret mai mic, reprezinta un risc pentru cumparatori”, este sfatul lui Constantin Cerbulescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

Carne de miel cu stampila, oua fara albus tulbure

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Vopseaua de oua, carnea de miel, ouale si vinul sunt cele mai vandute produse din aceasta perioada. Specialistii in protectia consumatorului va ofera cateva sfaturi pentru a fi siguri ca alimentele cumparate nu va vor pune sanatatea in pericol.

Carne de miel. Cumparati numai din macelarii, magazine alimentare, locuri special amenajate in piete. Astfel, in cazul carnii de miel, trebuie verificat la vanzator daca are un certificat de sanatate veterinara si daca pe carne exista stampila care atesta controlul animalului.

In plus, carnea trebuie sa fie elastica si sa nu prezinte suprafete lipicioase si urat mirositoare. Dupa ce o cumparati, transportati- o in conditii igienice, cat mai repede si depozitati-o la temperaturi de refrigerare, respectiv 0-4 grade Celsius.

Peste. La cumparare, verificati daca pestele proaspat prezinta urmatoarele modificari: solzi care se desprind usor, corpul acoperit cu mucus urat mirositor, branhii de culoare cenusie sau bruna. In aceste cazuri, pestele este sigur alterat. Pestele proaspat trebuie pastrat si expus la comercializare in vase cu gheata, fiind partial acoperit de aceasta.

Oua. Evitati sa cumparati oua a caror coaja este crapata, murdara sau sparta.

La spargere, ouale nu trebuie sa prezinte albusul tulbure sau amestecat cu galbenusul. „Verificati data durabilitatii minimale, care este inscrisa pe ambalaj, in cazul oualor ambalate, sau pe afis impreuna cu alte informatii precum categoria de calitate”, recomanda Cerbulescu.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.r o



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Sfatul zilei din 7 august 2024. O zodie s-ar putea să aibă probleme

FOTO INCENDIAR! Inna s-a pozat în așternuturi. Cântăreața i-a ÎNNEBUNIT pe fani cu formele ei

Nu te așteptai la asta! Așa arată casa lui Salman Khan și a Iuliei Vântur

Sfârșit tragic pentru un bărbat din Vâlcea. A murit strivit de un copac

Mesajul pe care Tudor Chirilă ar vrea să îl transmită tatălui său, dacă ar mai avea ocazia: „Ce mă bucur că tata a murit când a murit!”

Cursul valutar pentru vineri, 2 august 2024: BNR anunță prețul principalelor monede de azi

ALERTĂ pe litoral! Pericolul e URIAȘ pentru românii care sunt la mare


Cookies