Curmala este fructul palmierului Phoenix dactylifera, cunoscut sub numele de curmal sau finic, care face parte din familia aracaceelor, fiind originar din oazele Egiptului şi ale Peninsulei Arabice, denumit şi "regele oazelor".
Curmalele au formă ovală, alungită, iar culoarea lor, atunci când sunt coapte, variază de la roşu aprins şi galben strălucitor la maro închis şi chiar negru, în funcţie de soi. Există aproximativ 1.500 de varietăţi de curmale, notează Agerpres.ro.
Curmalele conţin un procent ridicat de zaharuri, fibre naturale şi antioxidanţi. Aceste fructe sunt o sursă importantă de minerale (fier, potasiu, magneziu, calciu, mangan, cupru, zinc, fosfor, sulf, seleniu şi fluor) şi vitamine (vitamina A, complexul B, vitamina K).
Curmalele sunt mai bogate în aminoacizi decât merele, portocalele sau bananele.
Curmala este unul dintre cele mai bune energizante naturale. Se recomandă consumul de curmale în perioadele de efort fizic şi intelectual, dar şi pe timpul iernii pentru întărirea sistemului imunitar, recomandate fiind persoanelor anemice, celor epuizate sau în convalescenţă, copiilor în creştere. Doar unul sau două soiuri de curmal au o concentraţie modestă de fier, restul au un conţinut mult mai mare.
Acest lucru, împreună cu energia uşor de asimilat, le fac un aliment ideal pentru cei care suferă de anemie şi afecţiuni care produc oboseala cronică.
Sursa: Wowbiz.ro
Curmalele au formă ovală, alungită, iar culoarea lor, atunci când sunt coapte, variază de la roşu aprins şi galben strălucitor la maro închis şi chiar negru, în funcţie de soi. Există aproximativ 1.500 de varietăţi de curmale, notează Agerpres.ro.
Curmalele conţin un procent ridicat de zaharuri, fibre naturale şi antioxidanţi. Aceste fructe sunt o sursă importantă de minerale (fier, potasiu, magneziu, calciu, mangan, cupru, zinc, fosfor, sulf, seleniu şi fluor) şi vitamine (vitamina A, complexul B, vitamina K). Curmalele sunt mai bogate în aminoacizi decât merele, portocalele sau bananele.
Curmala este unul dintre cele mai bune energizante naturale. Se recomandă consumul de curmale în perioadele de efort fizic şi intelectual, dar şi pe timpul iernii pentru întărirea sistemului imunitar, recomandate fiind persoanelor anemice, celor epuizate sau în convalescenţă, copiilor în creştere.
Doar unul sau două soiuri de curmal au o concentraţie modestă de fier, restul au un conţinut mult mai mare. Acest lucru, împreună cu energia uşor de asimilat, le fac un aliment ideal pentru cei care suferă de anemie şi afecţiuni care produc oboseala cronică.
Sursa:
Wowbiz.ro Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro