Uite o reteta de tiramisu care nu ingrasa deloc! Nu contine zahar si nici faina!

Uite o reteta de tiramisu care nu ingrasa deloc! Nu contine zahar si nici faina!
Uite o reteta de tiramisu care nu ingrasa deloc! Nu contine zahar si nici faina!

Tiramisu cu crema de capsune si glazura de ciocolata

Ingrediente:

Blat:
– 150 gr tarate de ovaz macinata( se mai poate adauga in functie de consistenta – daca este prea moale)
– 100 gr nuci romanesti hidratate
– 250 gr curmale hidratate si scurse de apa( daca nu e prea dulce, adaugati sirop de agave/miere)
– 50 ml ulei de cocos topit
– 100 ml cafea tare si fara zat (cicoare – inlocuitorul cafelei)

Mod de preparare:
Intr-un robot cu lama S, tarate de ovaz

si procesam pana obtinem faina mai grunjoasa, oprim si adaugam nucile hidratate, curmalele, cafeaua si uleiul de cocos topit. Le mixam pana la omogenizarea completa. Daca este prea moale mai puteti adauga faina de ovaz sau tarate psyllium.

Crema de cacao si cafea
– 250 ml cafea infuzata, tare si fara zat( cicoare – inlocuitorul cafelei)
– 30 gr tahini
– 50 gr pudra de roscove sau cacao bio
– 2 linguri esenta de rom
– 150 gr sirop de agave/miere
– 50 gr tarate psyllium
– ¼

baton de vanilie

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Mod de preparare:
Intr-un blender, punem toate ingredientele si le procesam. In timp ce blenderul este in functiune, prin deschizatura de sus, adaugam in ploaie tarata de psyllium. Se adauga repede crema peste blat, pentru ca se va intari.

Crema de vanilie
– 175 gr caju hidratat
– 50 gr ulei de cocos topit
– 100 ml lapte de cocos( cat sa acopere cajul)
– 100

gr sirop de agave/miere
– 1/2 baton de vanilie/ 2 linguri extract de vanilie

Mod de preparare:
Intr-un blender, punem toate ingredientele si le procesam pana obtinem o crema fina si o turnam peste blat si crema de cacao cu cafea. Se tine la congelator 1/2 ora. Intre timp preparam crema de capsune.

Crema de capsune
– 175 gr caju hidratat
– 50 gr ulei de cocos topit
– 100 ml lapte de cocos( cat sa acopere cajul)
– 100 gr sirop de agave/miere

1/4 baton de vanilie/1 lingura extract de vanilie
-150-200 gr capsunele proaspete curatate si spalate

Mod de preparare:
Intr-un blender, punem cajul, laptele de cocos, siropul de agave, vanilia si le procesam pana obtinem o crema fina. Adaugam capsunelele, procesam cateva secunde si o turnam peste crema de vanilie. Se tine la congelator minim 6 ore( sau peste noapte).

Glazura de ciocolata:
– 50 gr unt de cacao bio topit
– 3 linguri sirop de agave/miere de albine
– 2 linguri pudra de roscove/ cacao bio

3 picaturi ulei esential de portocal
– 1 varf pudra de ghimbir

Mod de preparare:
Intr-un bol adaugati untul topit, cacaua si amestecati cu un tel pana se omogenizeaza (folositi procedura bain-marie). Adaugati siropul de agave sau mierea de albine (sa nu fie zaharisita, ca se taia ciocolata). Amestecati bine cu telul si adaugati restul ingredientelor. Se scoate din congelator tiramisul si se taie portii patrate si se presara glazura de ciocolata in forma lichida.

Se va intari in timp ce o turnati (aveti grija la manuire) si se va pune la frigider. Eu am folosit o forma dreptunghiulara detasabila, puteti folosi orice forma doriti. Se va pastra la frigider maxim 5 zile sau la congelator maxim 14 zile. Sa aveti pofta!
Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies