Chef Doru de la "Draga mea prietena" a pregatit o portie delicioasa de mucenici moldovenesti. Iata de ce ai nevoie si cum se prepara ca la carte!
Ingrediente
1,5 kg faina tip 000
500 ml lapte cald
Un cub mare de drojdie proaspata
O lingura extract de vanilie
250 g zahar
200 ml unt topit
5 galbenusuri
Un praf de sare
Coaja de la o lamaie si o portocala
Pentru umplutura si sirop:
400 g nuci
200 g miere
100 g zahar
Coaja de la o lamaie si o portocala
Extract de vanilie
Rom
Mod de preparare
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Se
Se amesteca galbenusurile cu sarea si coaja de citrice, apoi se adauga impreuna cu laptele peste maiaua obtinuta. Se framanta timp de 20-30 minute.
Se ung mainile cu unt topit si se continua sa se framante aluatul, adaugand putin cate putin unt, pana cand acesta se termina.
Se lasa la dospit timp de o ora la loc cald sau chiar in cuptor la 45 de grade Celsius.
Se formeaza mucenici in forma de 8, se pun in tava, se lasa sa mai
creasca 10-15 minute, apoi se dau la cuptorul incins la 180 grade, timp de 30-40 minute.Se scot de la cuptor, se ung cu miere si se presara cu nuci maruntite si se aseaza intr-o tava in care am pus un strat subtire de sirop.
Pentru sirop, se pune la fiert zaharul cu 100 ml apa, extractul de vanilie, coaja de lamaie si de portocala. Cand au dat clocot, se iau se pe foc si se adauga restul de miere si romul.
1,5 kg faina tip 000
500 ml lapte cald
Un cub mare de drojdie proaspata
O lingura extract de vanilie
250 g zahar
200 ml unt topit
5 galbenusuri
Un praf de sare
Coaja de la o lamaie si o portocala
Pentru umplutura si sirop:
400 g nuci
200 g miere
100 g zahar
Coaja de la o lamaie si o portocala
Extract de vanilie
Rom
Mod de preparare
Se cerne faina.
Se incalzeste laptele amestecat cu zaharul si vanilia.
Se dizolva drojdia in putin lapte.
In mijlocul fainii, se face un caus in care se toarna drojdia dizolvata, se presara putina faina si lasa 10-15 minute sa se activeze drojdia.
Se amesteca galbenusurile cu sarea si coaja de citrice, apoi se adauga impreuna cu laptele peste maiaua obtinuta.
Se framanta timp de 20-30 minute.
Se ung mainile cu unt topit si se continua sa se framante aluatul, adaugand putin cate putin unt, pana cand acesta se termina.
Se lasa la dospit timp de o ora la loc cald sau chiar in cuptor la 45 de grade Celsius.
Se formeaza mucenici in forma de 8, se pun in tava, se lasa sa mai creasca 10-15 minute, apoi se dau la cuptorul incins la 180 grade, timp de 30-40 minute.
Se scot de la cuptor, se ung cu miere si se presara cu nuci maruntite si se aseaza intr-o tava in care am pus un strat subtire de sirop.
Pentru sirop, se pune la fiert zaharul cu 100 ml apa, extractul de vanilie, coaja de lamaie si de portocala.
Cand au dat clocot, se iau se pe foc si se adauga restul de miere si romul.- See more at: http://dragameaprietena.kanald.ro/retete/mucenici-moldovenesti_36901.html#view
1,5 kg faina tip 000
500 ml lapte cald
Un cub mare de drojdie proaspata
O lingura extract de vanilie
250 g zahar
200 ml unt topit
5 galbenusuri
Un praf de sare
Coaja de la o lamaie si o portocala
Pentru umplutura si sirop:
400 g nuci
200 g miere
100 g zahar
Coaja de la o lamaie si o portocala
Extract de vanilie
Rom
Mod de preparare
Se cerne faina.
Se incalzeste laptele amestecat cu zaharul si vanilia.
Se dizolva drojdia in putin lapte.
In mijlocul fainii, se face un caus in care se toarna drojdia dizolvata, se presara putina faina si lasa 10-15 minute sa se activeze drojdia.
Se amesteca galbenusurile cu sarea si coaja de citrice, apoi se adauga impreuna cu laptele peste maiaua obtinuta.
Se framanta timp de 20-30 minute.
Se ung mainile cu unt topit si se continua sa se framante aluatul, adaugand putin cate putin unt, pana cand acesta se termina.
Se lasa la dospit timp de o ora la loc cald sau chiar in cuptor la 45 de grade Celsius.
Se formeaza mucenici in forma de 8, se pun in tava, se lasa sa mai creasca 10-15 minute, apoi se dau la cuptorul incins la 180 grade, timp de 30-40 minute.
Se scot de la cuptor, se ung cu miere si se presara cu nuci maruntite si se aseaza intr-o tava in care am pus un strat subtire de sirop.
Pentru sirop, se pune la fiert zaharul cu 100 ml apa, extractul de vanilie, coaja de lamaie si de portocala.
Cand au dat clocot, se iau se pe foc si se adauga restul de miere si romul.- See more at: http://dragameaprietena.kanald.ro/retete/mucenici-moldovenesti_36901.html#view