E toamna si e bine sa ne folosim de bunatatile acestui anotimp.
Astazi iti propunem o reteta foarte usor de realizat. Rasfata-ti iubitul si savurati impreuna o supa gustoasa. Hai sa o facem impreuna!
Ingrediente
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
• 1,5-2 kg dovleac
• 2 morcovi
• 2 cartofi
• 2 linguri unt
• 1 cub de concentrat
• 1-2 cm ghimbir
• 3 linguri seminte de dovleac prajite putin
• sare
• piper
Mod de preparare
Morcovii se
Dovleacul se curata de coaja si de samburi si se taie in bucatele mici.
Se pun intr-un vas toate legumele si se calesc impreuna cu untul pentru cateva minute.
Ghimbirul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica. Intr-o oala se pun la fiert 2 l de apa si cubul de concentrat.
Se sareaza, se pipereaza dupa gust si se lasa la fiert aproximativ 40 de minute la foc mediu.
Cand au fiert legumele, se pune compozitia intr-un mixer sau blender si se mixeaza pana devine crema.
Se pune crema in vasul in care au fiert si se mai lasa cateva minute pe foc mediu, dar fara sa fiarba!
Samburii de dovleac se curata de coaja si se prajesc putin.
Se pune supa crema in farfurii, iar pe deasupra se presara semintele de dovleac.
Sursa: www.gustos.ro