Uleiul de cocos poate fi falsificat! Uite cum iti dai seama!

Uleiul de cocos poate fi falsificat! Uite cum iti dai seama!
Uleiul de cocos poate fi falsificat! Uite cum iti dai seama!

Popularitatea uleiului de cocos a devenit uriasa in ultimii ani.

 

Din ce in ce mai multi oameni descopera beneficiile extraordinare pentru sanatate ale uleiului de cocos si aleg sa adauge in dieta lor acest superaliment.
Comerciantii, constienti de cererea imensa care exista pentru acest produs, au inundat piata cu nenumarate marci de ulei de cocos, unele foarte ieftine, dar extrem de slabe din punct de vedere al calitatilor nutritive, daca nu chiar periculoase pentru sanatate.
Din pacate, ca si in cazul uleiului de masline extravirgin, care este unul dintre cele mai contrafacute produse alimentare din lume, si uleiul de cocos poate fi de buna calitate sau, dimpotriva, de o calitate slaba, putandu-ti chiar pune sanatatea in pericol. Stim ca in realitate nu prea exista „si ieftin, si bun”, fapt care se aplica de minune in cazul uleiului de cocos.
Republica BIO iti spune la ce trebuie sa fii atent ca sa identifici uleiul de cocos original de pe piata:
1. Sa fie ulei de cocos virgin sau extravirgin
E o mare diferenta intre uleiul de cocos „100% natural” sau „pur” si „extravirgin” sau „virgin”. Uleiul de cocos virgin este minim procesat si isi pastreaza nealterate calitatile, pe cand cel conventional poate fi procesat termic si chimic, pierzandu-si astfel cea mai mare parte din fitonutrientii care fac din uleiul de cocos un superaliment.
Uleiul de cocos extravirgin prezinta diferente importante fata de uleiul de cocos denumit natural, sau pur: se stoarce pulpa proaspata sau se storc fulgii uscati, se preseaza o data sau de mai multe ori, difera felul cum este extras sau metoda de filtrare. Bineinteles, totul se reduce in cele din urma la beneficiile pe care le are pentru sanatate ceea ce rezulta dupa diversele procedee.
Virgin sau extravirgin descriu un ulei minim procesat si care isi pastreaza nealterate calitatile.
2. Sa fie ulei de cocos extras sau presat la rece
Principala diferenta intre uleiul de cocos obisnuit si cel virgin sau extravirgin consta in procesul de extractie. Uleiul de cocos virgin sau extravirgin este obtinut doar prin procedee mecanice, fara a fi tratat termic sau chimic, ceea ce ii mentine intacte toate proprietatile fizico-chimice si organoleptice.
Extractia prin presarea la rece asigura conservarea tuturor calitatilor sale, adica un continut ridicat de grasimi sanatoase, de vitamina E, de minerale si de antioxidanti.
3. Sa aiba aroma si gust de nuca de cocos
Atunci cand nu are gust de nuca de cocos, uleiul a fost supus unui proces de rafinare, filtrare, albire si dezodorizare care are insa ca efect si pierderea celor mai multe dintre proprietatile sale.
De multe ori, aceste procedee contribuie si la aparitia in uleiul de cocos a periculoaselor grasimi de tip trans care exista in uleiurile rafinate din comert.
4. Sa fie ambalat intr-un recipient de sticla si nu de plastic
Un ulei de calitate este intotdeauna comercializat in borcane de sticla. Un recipient de plastic altereaza nu doar gustul, ci si calitatile produsului.
Cantitatea de antioxidanti se diminueaza semnificativ, uleiul rancezeste mai repede si mai usor, iar aroma caracteristica se pierde. De multe ori, un ambalaj ieftin de plastic poate fi un indicator al unui ulei de calitate indoielnica, produs industrial intr-un mediu nepotrivit pentru a-i fi conservate calitatile cu care natura l-a inzestrat
5. Sa fie ulei de cocos organic, ecologic sau bio
Uleiul de cocos organic este controlat cu mare atentie pe tot parcursul productiei, transportului si comercializarii, astfel incat poti avea garantia ca si-a pastrat intacte toate calitatile.
6. Sa aiba un pret corect
Nu te uita dupa chilipiruri atunci cand cumperi un ulei de cocos. Un pret foarte mic e adesea o dovada a faptului ca uleiul a fost produs, ambalat si transportat in conditii improprii. In plus, poate exista suspiciunea ca, asa cum au demonstrat analizele efectuate pe diversele marci de ulei de masline extravirgin aflate in comert, si in cazul uleiului de cocos, acesta poate fi falsificat prin amestecarea cu alte sortimente de ulei mai ieftine. Un ulei de cocos organic, chiar daca mai scump, iti ofera siguranta ca nu ai aruncat banii pe fereastra.
7. Sa nu prezinte reziduuri de pulpa sau alte impuritati
Uleiul de cocos care nu a fost procesat corespunzator poate contine resturi de pulpa din nuca de cocos si risca sa rancezeasca foarte usor sau sa-si piarda din proprietati intr-un timp extrem de scurt. Uleiul de cocos presat la rece are o perioada de valabilitate de 2 ani daca este depozitat la loc uscat, ferit de lumina sau de actiunea directa a razelor solare, si borcanul sta nedesfacut, sau de 3 luni daca a fost deja desfacut. Este o perioada de valabilitate mult mai mare decat cea a uleiului de cocos conventional, indiferent de ceea ce este mentionat pe etiche

Din ce in ce mai multi oameni descopera beneficiile extraordinare pentru sanatate ale uleiului de cocos si aleg sa adauge in dieta lor acest superaliment. 

Comerciantii, constienti de cererea imensa care exista pentru acest produs, au inundat piata cu nenumarate marci de ulei de cocos, unele foarte ieftine, dar extrem de slabe din punct de vedere al calitatilor nutritive, daca nu chiar periculoase pentru sanatate.

Din pacate, ca si in cazul uleiului de masline extravirgin, care este unul dintre cele mai contrafacute produse alimentare din lume, si uleiul de cocos poate fi de buna calitate sau, dimpotriva, de o calitate slaba, putandu-ti chiar pune sanatatea in pericol. Stim ca in realitate nu prea exista „si ieftin, si bun”, fapt care se aplica de minune in cazul uleiului de cocos.

Republica BIO iti spune la ce trebuie sa fii atent ca sa identifici uleiul de cocos original de pe piata:

1. Sa fie ulei de cocos virgin sau extravirgin


E o mare diferenta intre uleiul de cocos „100% natural” sau „pur” si „extravirgin” sau „virgin”. Uleiul de cocos virgin este minim procesat si isi pastreaza nealterate calitatile, pe cand cel conventional poate fi procesat termic si chimic, pierzandu-si astfel cea mai mare parte din fitonutrientii care fac din uleiul de cocos un superaliment.

Uleiul de cocos extravirgin prezinta diferente importante fata de uleiul de cocos denumit natural, sau pur: se stoarce pulpa proaspata sau se storc fulgii uscati, se preseaza o data sau de mai multe ori, difera felul cum este extras sau metoda de filtrare. Bineinteles, totul se reduce in cele din urma la beneficiile pe care le are pentru sanatate ceea ce rezulta dupa diversele procedee. Virgin sau extravirgin descriu un ulei minim procesat si care isi pastreaza nealterate calitatile.

2. Sa fie ulei de cocos extras sau presat la rece


Principala diferenta intre uleiul de cocos obisnuit si cel virgin sau extravirgin consta in procesul de extractie. Uleiul de cocos virgin sau extravirgin este obtinut doar prin procedee mecanice, fara a fi tratat termic sau chimic, ceea ce ii mentine intacte toate proprietatile fizico-chimice si organoleptice. Extractia prin presarea la rece asigura conservarea tuturor calitatilor sale, adica un continut ridicat de grasimi sanatoase, de vitamina E, de minerale si de antioxidanti.

3. Sa aiba aroma si gust de nuca de cocos

Atunci cand nu are gust de nuca de cocos, uleiul a fost supus unui proces de rafinare, filtrare, albire si dezodorizare care are insa ca efect si pierderea celor mai multe dintre proprietatile sale. De multe ori, aceste procedee contribuie si la aparitia in uleiul de cocos a periculoaselor grasimi de tip trans care exista in uleiurile rafinate din comert.

4. Sa fie ambalat intr-un recipient de sticla si nu de plastic 

Un ulei de calitate este intotdeauna comercializat in borcane de sticla. Un recipient de plastic altereaza nu doar gustul, ci si calitatile produsului. Cantitatea de antioxidanti se diminueaza semnificativ, uleiul rancezeste mai repede si mai usor, iar aroma caracteristica se pierde. De multe ori, un ambalaj ieftin de plastic poate fi un indicator al unui ulei de calitate indoielnica, produs industrial intr-un mediu nepotrivit pentru a-i fi conservate calitatile cu care natura l-a inzestrat

5. Sa fie ulei de cocos organic, ecologic sau bio 

Uleiul de cocos organic este controlat cu mare atentie pe tot parcursul productiei, transportului si comercializarii, astfel incat poti avea garantia ca si-a pastrat intacte toate calitatile.

6. Sa aiba un pret corect

Nu te uita dupa chilipiruri atunci cand cumperi un ulei de cocos. Un pret foarte mic e adesea o dovada a faptului ca uleiul a fost produs, ambalat si transportat in conditii improprii. In plus, poate exista suspiciunea ca, asa cum au demonstrat analizele efectuate pe diversele marci de ulei de masline extravirgin aflate in comert, si in cazul uleiului de cocos, acesta poate fi falsificat prin amestecarea cu alte sortimente de ulei mai ieftine. Un ulei de cocos organic, chiar daca mai scump, iti ofera siguranta ca nu ai aruncat banii pe fereastra.

7. Sa nu prezinte reziduuri de pulpa sau alte impuritati 

Uleiul de cocos care nu a fost procesat corespunzator poate contine resturi de pulpa din nuca de cocos si risca sa rancezeasca foarte usor sau sa-si piarda din proprietati intr-un timp extrem de scurt. Uleiul de cocos presat la rece are o perioada de valabilitate de 2 ani daca este depozitat la loc uscat, ferit de lumina sau de actiunea directa a razelor solare, si borcanul sta nedesfacut, sau de 3 luni daca a fost deja desfacut. Este o perioada de valabilitate mult mai mare decat cea a uleiului de cocos conventional, indiferent de ceea ce este mentionat pe etiche

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

 

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Cine gătește în familia Natanticu și ce anume i-a pregătit Cosmin soției sale, în prima zi când a rămas la el? „Am două mâini stângi.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies