Uleiul de nucă de cocos este absolut minunat pentru femeile care doresc să primească cât mai multe beneficii de la un singur produs.
Desigur că este mult mai comod şi practic să folosim acelaşi produs pentru a trata mai multe probleme, iar dacă ne gândim la ce economii putem face, uleiul de cocos chiar este un remediu fabulos.
Nu puţine sunt femeile care se întreabă cât de sigur este să aplici ulei de cocos pe pielea delicată a feţei. Nu doar că este sigur, dar este şi recomandat, inclusiv persoanelor care au ten cu tendinţă acneică.
Exfolierea tenului cu ulei de cocos
Acest ulei magic are şi proprietăţi antioxidante, precum şi o greutate moleculară relativ scăzută, prin urmare, pătrunde adânc în piele, iar de acolo începe să lucreze. În primul rând, protejează eficient pielea de factorii externi, precum aer uscat, aer prea rece, poluare, alergeni şi praf.
Uleiul de cocos luptă împotriva imperfecţiunilor tenului
Mai trebuie să adăugăm şi că uleiul de cocos are proprietăţi antiinflamatorii şi de hidratare excelente, aşa încât vindecă iritaţiile şi stimulează producţia de colagen.
Nici zeci de produse laolaltă nu sunt atât de benefice precum este uleiul de cocos. Atâţia acizi graşi cu lanţ mediu, atâtea vitamine, minerale, carbohidraţi şi compuşi polifenolici oferă tenului supleţe, elasticitate, un aspect odihnit şi plin de vitalitate. Semnele de îmbătrânire, cicatricile, iritaţiile, infecţiile, dar şi arsurile solare pot fi tratate doar cu ulei de nucă de cocos.
Tratament spa acasă
Dacă vă doriţi foarte mult să îmbunătăţiri textura pielii, dar totuşi nu aveţi timp pentru un tratament la salon, puteţi oricând sa beneficiaţi de un mini tratament spa chiar acasă. Trebuie doar să urmaţi cu stricteţe câteva etape pentru a vă bucura de rezultate formidabile. Primul pas constă în demachierea şi curăţarea tenului. Uleiul de cocos este un demachiant foarte bun chiar şi în cazul cosmeticelor rezistente la apă. Demachiaţi foarte bine pielea cu ulei de cocos, apoi spălaţi cu apă din abundenţă. Pentru o curăţare cât mai riguroasă, spălaţi pielea din nou cu ulei de cocos. Pe faţa curată, aplicaţi ulei de cocos, folosind mişcări blânde. Înmuiaţi un prosop mic în apă cât mai caldă şi apoi ştergeţi faţa cu el, insistând în zona bărbiei, a nasului, a nărilor, între sprâncene şi pe frunte. Următoarea etapă constă în exfolierea tenului, pe care am explicat-o în rândurile anterioare. După exfoliere, este timpul să aplicaţi o mască peel-off, care va curăţa tenul în profunzime. După îndepărtarea măştii peel-off, tenul are nevoie de o infuzie fierbinte. Pentru această etapă, puteţi folosi ceai de muşeţel sau ceai de gălbenele. Infuzia nu trebuie să dureze mai mult de 2-3 minute. Ultimul pas constă în aplicarea unei măşti potrivite cu cerinţele tenului. Argila combinată cu ulei de cocos va forma o mască potrivită pentru toate tipurile de ten. La final, clătiţi tenul foarte bine şi aplicaţi crema de faţă preferată.