Uleiul de in –  elixir magic pentru sanatate si frumusete!

Uleiul de in –  elixir magic pentru sanatate si frumusete!
Uleiul de in –  elixir magic pentru sanatate si frumusete!

Uleiul de in este un produs natural, obtinut prin presarea la rece a semintelor de in, astfel incat proprietatile curative si calitatile tamaduitoare sa nu fie pierdute.

In compozitia uleiului de seminte de in, intra lignani (chimicale naturale din plante cu capacitate antioxidanta) care au proprietati antivirale, antibacteriene, antiparazitare si antitumorale.

Cercetatorii sustin ca lignanii din semintele de in, aduc multe promisiuni in batalia cu afectiunile, incluzand un rol important in prevenirea cancerului, mai ales cancerul la san.

Uleiul de seminte de in contine lecitina si este deosebit de eficient in reglarea tranzitului intestinal.

De asemenea, uleiul de in are actiune antiinflamatoare, cardioprotectoare si de reducere a grasimilor din sange.

Uleiul de in are calitati deosebite, continand de doua ori mai multi acizi grasi Omega 3 decat uleiul de peste si un amestec de acizi esentiali Omega 3 si Omega 9.

Toti acesti aminoacizi au un rol primordial in refacerea celulara, fiind foarte utili in tratarea sau ameliorarea diverselor afectiuni.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Sursa excelenta de fibre vegetale- Semintele de in sunt o sursa excelenta de fibre, atat solubile cat si insolubile. Mucilagul continut stabilizeaza nivelele glicemice din sange si este un laxativ natural. La fiecare 100 de grame de seminte de in primesti 25-30 de grame de proteine, motiv pentru care consumul de ulei de in este foarte recomandat in diete, atata timp cat este administrat cu moderatie.

Sursa de vitamine si minerale- Vitaminele si mineralele gasite in semintele de in sunt: zinc, fier, Viramina E, caroten, Vitaminele B, magneziu, calciu, sulfur, potasiu, fosfor, mangan, silicon, curpu, nichel, molibden, crom si cobalt.

Beneficii in sanatate, cosmetica si stare psihica- Semintele de in au fost intens studiate de-a lungul anilor si mai multe studii si cercetari de laborator i-au dovedit eficienta si il recomanda in combaterea mai multor afectiuni.

Astfel beneficiile consumului de ulei de in sunt dovedite in:
- protectie antioxidanta
- prevenirea cancerului de piele, prostata, san, plaman, colo-rectal
- tinerea sub control a astmului, afectiuni pulmonare cronice obstructive (bronsita, pleurezie, emfizem)
- mentinerea echilibrului hormonal in menopauza, dureri menstruale (dismenoree),
- infertilitate masculina si feminina prin eliminarea excesulul de hormoni la nivel digestiv
- riscul bolilor cardio-vasculare se reduce semnificativ
- scade rata aritmiilor cardiace;
- mareste cantitatea de serotonina in creier si ne confera o stare de bine
- ajuta la cresterea si ramificarea terminatiunilor nervoase (dendride
si axoni);
- intarzie si reduce aparitia simptomelor senilitatii prin blocarea generarii de radicali liberi de natura lipidica;
- capacitatea de a distruge vasele care alimenteaza cu sange tumora (proprietate pe care o mai are numai genisteina din soia!);
- marirea suprafetei intestinale si a absortiei nutrientilor
- vindeca ulcerul gastric si duodenal
- stimuleaza sinteza colagenului din piele, aceasta devenind mai elastica si mai supla.

- deficit de atentie si hiperactivitate( datorita continutului de lecitina)
- tinerea sub control a depresiei, schizofreniei, tulburarilor bipolare, sclerozei in placi, anxietatii, migrenelor, anorexiei nervoase
- in osteoartritia, artrita reumatoida
- in arsuri, acnee, eczema
- in constipatie, boala Crohn, ulcer
- hipercolesterolemie, hipertrigliceridemie, ateroscleroza, hipertensiune
- prevenirea infarctului miocardic
- tratarea infectiilor bacteriene, fungice, virale
- obezitate si stimularea metabolismului energetic

Doza zilnica recomandata- Necesarul zilnic de acizi grasi omega 3 (daca ne gandim sa acoperim nevoile cotidiene ale organismului numai din uleiul de

in), este de doua lingurite de ulei de in pe zi, dimineata si seara, inainte de masa.
Incercati sa nu depasiti 3 linguri de ulei/ zi, fie el si de in, deoarece exista riscuri de ingrasare si de crestere a lipidelor plasmatice.
Trebuie sa avem in vedere faptul ca uleiul de in este totusi un ulei, fiind astfel chiar situat in varful listei alimentelor celor mai calorigene. Astfel o lingura de ulei (15 ml) x 9,3 kcal/gram, depaseste cu mult de 100 kcal.

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

Previn osteoporoza- Pentru a reduce riscul de osteoporoza, este suficient sa adaugi ulei de seminte de in in mancare. Studiile au demonstrat ca acest ulei mentine in stare buna oasele, prin cresterea nivelului unei proteine implicate in formarea sistemului osos. Specialistii spun ca uleiul de seminte de in este benefic mai ales femeilor la menopauza si celor care sufera de diabet, predipozitia catre osteoporoza fiind mai crescuta in cazul lor.

Trateaza acneea si previn caderea parului- Un tratament naturist eficient impotriva acneei presupune folosirea de cataplasme cu faina din seminte de in. Cataplasmele se prepara prin amestecarea fainii de in cu apa pana cand se obtine o pasta. Cataplasmele trebuie aplicate saptamanal pe zonele afectate si astfel vor face ca pielea sa devina mai fina si mai curata. Tot datorita actiunii lor de reglare a tulburarilor hormonale, semintele de in ajuta si la prevenirea caderii parului.

Precautii in folosirea Uleiului de In- Femeile insarcinate nu au voie sa foloseasca ulei de in, fiindca s-a constatat ca acesta poate cauza nasteri premature si chiar schimbari ale metabolismului. De asemenea femeile care alapteaza trebuie sa ocoleasca consumul uleiului de in.
Avertismul in privinta consumului acestui ulei este valabil si pentru cei care manifesta anumite afectiuni ale sangelui, acestia trebuie neaparat trebuie sa consulte un doctor inainte de a folosi ulei de in deoarece acest ulei creste considerabil riscul de a produce hemoragii severe in cazul acestor pacienti.

Efecte secundare ale folosirii Uleiului de in- Efectelele secundare ale utilizarii uleiului din seminte de in: balonare si producerea de gaze intestinale, simptome ce se intalnesc mai frecvent la inceputul dietei cu acest ulei sanatos. Este ca la inceput sa se foloseasca cantitati mici de ulei de in si sa se bea mai multe lichide. Cantitatea zilnica de ulei de in recomandata de medici este de maxim 30 de ml.
Sursa: www.frunza-verde.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies