Uleiul de masline presat la rece are o multime de beneficii pentru sanatate.
Acesta scade nivelul colesterolului rau, previne bolile de inima, imbunatateste functiile hepatice si biliare, previne constipatia, mentine densitatea oaselor si protejeaza impotriva osteoporozei, iar folosit extern, face minuni pentru piele, unghii, par.
Pentru stomacul afectat de ulcer, uleiul de masline este un adevarat pansament.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Potrivit mai multor studii realizate in ultimii 10 ani, uleiul de masline extravirgin poate preveni si infectia cu Helicobacter pylori, responsabila anual de milioane de cazuri de gastrita si ulcer.
Ai putea spune ca si alte bauturi bogate in antioxidanti, precum vinul rosu, sucul de merisoare si ceaiul verde, pot stopa inmultirea H. pylori din stomac. Pot si ele, insa uleiul de masline presat la rece este unic deoarece este unul dintre putinele uleiuri vegetale cu un continut ridicat de polifenoli, compusi capabili sa lupte impotriva a opt tulpini de Helicobacter pylori.
Mai mult decat atat, acest ulei formeaza o pelicula care protejeaza mucoasa stomacului, este emolient si bine tolerat. O lingurita de ulei de masline luata inainte de masa previne aparitia ulcerului si gastritei.
Adaugat in salate sau in orice fel principal de mancare, imbunatateste digestia, deoarece stimuleaza in mod natural secretia bilei si a hormonilor pancreatici. Iata cate motive ai sa introduci in dieta ta acest aliment, mai ales daca suferi de afectiuni ale stomacului.
Citeste continuarea pe: www.csid.ro