Uleiul de ricin - cum să faci o mască facială chiar la tine acasă? Avem o reţetă de vis!

Uleiul de ricin
Uleiul de ricin

Cu toții am auzit de faimosul ulei de ricin care ajută domnișoarele în tratamentele de înfrumusețare zilnice ori ocazionale, prin aplicarea de măști faciale pentru hidratarea tenului, cât și prin aplicarea directă a uleiului pe păr, pentru hidratare, regenerare, suplețe și mătase.

Uleiul de ricin- cum sa faci o masca faciala!   Cu toții am auzit de faimosul ulei de ricin care ajută domnișoarele în tratamentele de înfrumusețare zilnice ori ocazionale, prin aplicarea de măști faciale pentru hidratarea tenului, cât și prin aplicarea directă a uleiului pe păr, pentru hidratare, regenerare, suplețe și mătase.

Este folosit de foarte mulți ani de către românce și adorat de cele care caută tinerețea veșnică a aspectului lor fizic, cât și luciul părului după cum se regăsește în reclamele de la televizor.

Uleiul de ricin - cum sa faci o masca faciala! 
Uleiul de ricin - cum sa faci o masca faciala! 

Proprietățile uleiului de ricin

Ricinul are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii fantastice. Este utilizat intern în mod eficient împotriva constipației și a paraziților intestinali. Este un laxativ puternic dacă se consumă o linguriță pe zi, în combinație cu diverse fresh-uri de fructe pentru un gust delicios, timp de maxim 3 zile.

Utilizat extern, este un puternic aliat în frumusețea pielii și a părului, prin proprietățile sale miraculoase de hidratare și regenerare.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Poate fi folosit extern în scopuri multiple, după cum urmează: pentru pielea întărită de pe coate, pentru vindecarea negilor, pentru creșterea și întărirea genelor și sprâncenelor, pentru vindecarea și întărirea unghiilor și creșterea părului.

Citeste si: Proprietățile miraculoase ale afinului

Specia ricin și ingredientele sale

Uleiul de ricin- cum sa faci o masca faciala!  Află că ricinul este o specie de cultură anuală, ce poate atinge o înălțime de până la 3 metri, a cărei tulpină este bogat ramnificată și goală la interior, cu frunze așezate alternativ, mari și lungi de până la 50 de centimetri, lucioase, cu nervuri proeminente, de culoare verde sau roșcată.

Florile femele sunt roșcate spre partea superioară, iar cele mascule sunt gălbui. Fructul este o capsulă spinoasă cu 3 semințe.

Conform specialistului Ovidiu Bujor, semințele de ricin conțin peste 50% grăsimi, 20% proteine, cantități mici de glucide, săruri minerale și apă. Uleiul de ricin este un amestec de gliceride ale acizilor grași, intre care cantitatea predominantă este acidul ricinoleic. În uleiul de ricin se mai află acizii oleic, stearic, linoleic etc.

Datorită acidului ricinoleic, uleiul de ricin are proprietăți laxative și purgative. Turtele rămase în urma obținerii uleiului sunt toxice, dar pot fi folosite drept îngrășământ. În cazuri rare, ricinul poate produce alergii.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Uleiul de ricin - cum sa faci o masca faciala! 
Uleiul de ricin - cum sa faci o masca faciala! 

Prețul uleiului de ricin

Prețul uleiului de ricin variază intre 15 și 50 de lei, în funcție de untiatea comercială ori plafarul din care acesta este achiziționat, cât și în funcție de proprietățile sale bio sau nu.

Citeste si: Catina- proprietăți miraculoase și trucuri de creștere

Rețetă de mască facială cu ulei de ricin

Uleiul de ricin- cum sa faci o masca faciala!  Iată o rețetă de mască facială cu ulei de ricin, pentru sănătatea și frumusețea tenului. Înainte de aplicarea măștii faciale, tenul trebuie pregătit în prealabil, respectiv curățat de impurități. Astfel, acesta poate fi spălat ușor cu un săpun bio special pentru față, după care se poate aplica un gomaj facial naturist realizat din mălai și miere, care curăță porii în profunzime și îndepărtează pielea moartă de la suprafață. După pregătirea în prealabil a tenului, se poate aplica o mască emolientă cu ulei de ricin și pudră de argilă, rezultatul fiind o piele sănătoasă, catifelată și hidratată în profunzime.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies