Uleiul de ricin - cum să faci o mască facială chiar la tine acasă? Avem o reţetă de vis!

Uleiul de ricin
Uleiul de ricin

Cu toții am auzit de faimosul ulei de ricin care ajută domnișoarele în tratamentele de înfrumusețare zilnice ori ocazionale, prin aplicarea de măști faciale pentru hidratarea tenului, cât și prin aplicarea directă a uleiului pe păr, pentru hidratare, regenerare, suplețe și mătase.

Uleiul de ricin- cum sa faci o masca faciala!   Cu toții am auzit de faimosul ulei de ricin care ajută domnișoarele în tratamentele de înfrumusețare zilnice ori ocazionale, prin aplicarea de măști faciale pentru hidratarea tenului, cât și prin aplicarea directă a uleiului pe păr, pentru hidratare, regenerare, suplețe și mătase.

Este folosit de foarte mulți ani de către românce și adorat de cele care caută tinerețea veșnică a aspectului lor fizic, cât și luciul părului după cum se regăsește în reclamele de la televizor.

Uleiul de ricin - cum sa faci o masca faciala! 
Uleiul de ricin - cum sa faci o masca faciala! 

Proprietățile uleiului de ricin

Ricinul are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii fantastice. Este utilizat intern în mod eficient împotriva constipației și a paraziților intestinali. Este un laxativ puternic dacă se consumă o linguriță pe zi, în combinație cu diverse fresh-uri de fructe pentru un gust delicios, timp de maxim 3 zile.

Utilizat extern, este un puternic aliat în frumusețea pielii și a părului, prin proprietățile sale miraculoase de hidratare și regenerare.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Poate fi folosit extern în scopuri multiple, după cum urmează: pentru pielea întărită de pe coate, pentru vindecarea negilor, pentru creșterea și întărirea genelor și sprâncenelor, pentru vindecarea și întărirea unghiilor și creșterea părului.

Citeste si: Proprietățile miraculoase ale afinului

Specia ricin și ingredientele sale

Uleiul de ricin- cum sa faci o masca faciala!  Află că ricinul este o specie de cultură anuală, ce poate atinge o înălțime de până la 3 metri, a cărei tulpină este bogat ramnificată și goală la interior, cu frunze așezate alternativ, mari și lungi de până la 50 de centimetri, lucioase, cu nervuri proeminente, de culoare verde sau roșcată.

Florile femele sunt roșcate spre partea superioară, iar cele mascule sunt gălbui. Fructul este o capsulă spinoasă cu 3 semințe.

Conform specialistului Ovidiu Bujor, semințele de ricin conțin peste 50% grăsimi, 20% proteine, cantități mici de glucide, săruri minerale și apă. Uleiul de ricin este un amestec de gliceride ale acizilor grași, intre care cantitatea predominantă este acidul ricinoleic. În uleiul de ricin se mai află acizii oleic, stearic, linoleic etc.

Datorită acidului ricinoleic, uleiul de ricin are proprietăți laxative și purgative. Turtele rămase în urma obținerii uleiului sunt toxice, dar pot fi folosite drept îngrășământ. În cazuri rare, ricinul poate produce alergii.

Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Uleiul de ricin - cum sa faci o masca faciala! 
Uleiul de ricin - cum sa faci o masca faciala! 

Prețul uleiului de ricin

Prețul uleiului de ricin variază intre 15 și 50 de lei, în funcție de untiatea comercială ori plafarul din care acesta este achiziționat, cât și în funcție de proprietățile sale bio sau nu.

Citeste si: Catina- proprietăți miraculoase și trucuri de creștere

Rețetă de mască facială cu ulei de ricin

Uleiul de ricin- cum sa faci o masca faciala!  Iată o rețetă de mască facială cu ulei de ricin, pentru sănătatea și frumusețea tenului. Înainte de aplicarea măștii faciale, tenul trebuie pregătit în prealabil, respectiv curățat de impurități. Astfel, acesta poate fi spălat ușor cu un săpun bio special pentru față, după care se poate aplica un gomaj facial naturist realizat din mălai și miere, care curăță porii în profunzime și îndepărtează pielea moartă de la suprafață. După pregătirea în prealabil a tenului, se poate aplica o mască emolientă cu ulei de ricin și pudră de argilă, rezultatul fiind o piele sănătoasă, catifelată și hidratată în profunzime.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Virginia de la Casa iubirii, apariție de senzație în mediul online! Iată cum arăta concurenta în urmă cu patru ani, înainte de a recurge la mici intervenții estetice la nivelul feței

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies