Uleiul de ricin sanatate curata

Uleiul de ricin sanatate curata
Uleiul de ricin sanatate curata

Uleiul de ricin are efecte miraculoase asupra organismului uman si este folosit de secole in scopuri terapeutice. Uleiul de ricin este extras din seminte de ricin si are un aspect galbui, vascos cu un gust destul de puternic. Este un puternic antioxidant si are proprietati antiimflamatorii.

Cercetatorii au demonstrat ca cele mai multe dintre beneficiile uleiului de ricin provin ca urmare a concentratiei mare de acizi grasi nesaturati. Acest ulei este folosit in compozitia produselor cosmetice, a sapunurilor, textilelor, uleiurilor de masaj, dar si a medicamentelor.

Avantajele uleiului de ricin


Uleiul de ricin este folosit de sute de ani pentru numeroase probleme de sanatate atat extern cat si intern.


Uleiul de ricin intareste sistemul imunitar, si ajuta la tratarea afectiunilor precum:
- scleroza multipla;
- Parkinson;
- artrita;
- reumatism;
- dereglari menstruale;
- migrene;
- constipatie;
- acnee;
- arsuri solare sau inflamatii.

Uleiul de ricin are proprietati anti inflamatorii ceea ce il face benefic in tratarea inflamarii nervilor, durerilor articulare si durerilor musculare.

Uleiul de ricin este deosebit de eficient in tratarea constipatiei datorita proprietatilor laxative pe care le detine.
Persoanele care sufera de sciatica si au dureri de spate pot scapa de ele cu ajutorul compreselor cu ulei de ricin. In cazul eczemelor, degeraturilor si arsuri superficiale uleiul de ricin este o solutie eficienta.
Uleiul de ricin este folosit si in cazul escoriatilor, taieturilor, zgarieturilor, ulceratiilor si a diverselor eruptii.
Acest ulei exercita o actiune benefica asupra tegumentelor atat la nivelul epidermei cat si al dermei si este un mijloc eficient pentru vindecarea negilor.
Proprietatile curative ale uleiului de ricin sunt de foarte mare ajutor si in cazul nou-nascutilor atunci cand ombilicul se cicatrizeaza lent, ungerea acestuia cu ulei grabeste vindecarea.
Unul din compusii activi ai uleiului de ricin este acidul undecilenic, acesta poate fi folosit cu succes in lupta impotriva infectiilor fungice.


Contraindicatii si precautii pentru ulei de ricin

Uleiul de ricin este interzis femeilor care alapteaza, celor care sufera de blocaj intestinal, dureri abdominale sau apendicita.
Cercetatorii au descoperit ca uleiul de ricin induce starea de travaliu, de aceea este indicat ca femeile gravide sa consulte medicul inainte de utilizare.
Consumat in cantitati mari uleiul de ricin poate provoca crampe abdominale, ameteala, diaree, greata, halucinatii, dureri in piept, tahicardie, spasme musculare, iritatie gastrica, nefrite, colaps, deces.

Din cauza toxoalbuminei prezenta in compozitia uleiului de ricin, acesta poate produce aglutinarea globulelor rosii cauzand moartea.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Sfatul zilei din 16 iulie 2024. O zodie are experiențe mai plăcute

IMAGINI RARE cu Meghan Markle în costum de baie! Ce BOMBĂ SEXY e soția Prințului Harry. A arătat TOT în aceste fotografii!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Povestea cutremurătoare a Mariei Diana, tânăra de 19 ani ucisă de un urs: ”Nu răspunde nimeni”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ce relație era, de fapt, între tânărul care o însoțea și Diana Maria! Mama fetei ucise de urs în Munții Bucegi a dezvăluit adevărul

VIDEO „Nenorocirea s-a întâmplat” Mărturiile cutremurătoare ale iubitului fetei omorâte de urs! Greșeala imensă pe care au făcut-o cei doi i-a adus tinerei un sfârșit crunt


Cookies