Multe persoane fac o greșeală în momentul în care prăjesc şniţelele sau chiftelele. Află în rândurile de mai jos cum se gătesc corespunzător aceste preparate!
Șnițelele și chiftelele sunt niște preparate extrem de iubite și consumate de către oameni. Însă, dacă reușești să ții cont de un detaliu foarte important, mâncarea va ieși senzațională.
Tipul de ulei potrivit pentru prăjirea șnițelelor sau chiftelelor
Gospodinele obișnuiesc să folosească ulei de floarea-soarelui atunci când prăjesc șnițele sau chiftele, însă prea puține persoane cunosc detaliile ce determină calitatea unui ulei, când vine vorba despre prăjeli. Așadar, nu există un singur ulei potrivit pentru a prăji șnițelele sau chiftelele.
Citește și: Rețetă de Șnițel de pui cu cartofi prăjiți. Mai bun decât preparatele de tip fast-food!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: De ce se țin cartofii prăjiți în apă, înainte de prăjire. Ce truc util trebuie să urmați
Ce tip de ulei este recomandat să cumperi de la supermarket
Uleiul folosit trebuie să fie ieftin, deoarece niciunul dintre noi nu prăjește doar un singur șnițel sau două, trei chiftele, în general pregătim mai multă carne și o gătim pe toată.
Citește și: Cum se face cea mai bună pastramă de oaie, la tuci. Trei reţete apreciate de pofticioşi
Citește și: Cum să prepari șnițele ca la restaurant. Care este ingredientul secret
Astfel, pentru a obține o carne crocantă la exterior și fragedă la interior, este necesar să fie prăjită într-un ulei ce prezintă o temperatură între 160 și 175 grade Celsius. Schmaltzul, adică grăsimea de pui sau de gâscă, folosită la prăjirea cărnurilor, prezintă un punct de fierbere de 162 grade Celsius. Uleiul de cocos nerafinat prezintă un punct de fierbere de 175 grade Celsius. Ambele produse se încadrează în intervalul de temperatură corespunzătoare. Pentru o aromă deosebită, cele mai recomandate uleiuri pentru prăjirea șnițelelor sau a chiftelelor sunt: uleiul vegetal, uleiul de canola, untura și untura vegetală. Uleiul de măsline, deși oferă o aromă senzațională, nu este recomandat la prepararea acestor tipuri de carne, din cauza faptului că arde rapid. Mâncarea va avea, astfel, un gust surprinzător de bun.