Anumite uleiuri esențiale sunt benefice pentru animalele de companie. Însă știați care sunt acestea?
Aflați din rândurile următoare dacă uleiurile esențiale sunt potrivite pentru animalele de companie sau nu.
Uleiurile esențiale sunt sigure pentru animalele de companie?
În consecință, FDA nu supraveghează uleiurile esențiale, ceea ce înseamnă că etichetele nu ar trebui să fie de încredere. De fapt, trebuie să-ți faci propriile cercetări și să studiezi sursele uleiului tău și procesele prin care trece.
Citește și: Top 10 comenzi de bază pentru dresajul câinilor
Citește și: 4 motive pentru care câinele tău sapă. Află cum poți să-l oprești
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Folosim uleiuri esențiale în jurul animalelor de companie?
Este important să rețineți că majoritatea animalelor de companie, în special câinii, au un simț al mirosului mult mai mare decât oamenii.
- Difuzare – Animalele de companie pot inhala uleiurile esențiale în casa, dar pot fi, totuși, intolerante față de unele dintre uleiurile parfumate mai puternice. Nu difuzați în încăperi închise sau în apropierea lor.
- Inhalare directa – Respirarea unui ulei esențial direct dintr-o sticlă sau din palma nu este benefică pentru animalele de companie. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că uleiurile nu ar trebui aplicate direct pe animale. O listă de uleiuri care ar putea să nu fie sigure de utilizat în jurul animalelor dvs. de companie sunt si următoarele: anason, scorţişoară, cuișoare, ienupar, arborele de ceai, oregano, eucalipt.
- Utilizare locala- La câini, uleiurile pot fi aplicate local printr-un șampon sau spray. Uleiul esențial nu trebuie folosit la cățeluși sau pisoi sub 10 săptămâni.
- Mereu diluat- Uleiurile esențiale sunt extrem de puternice și concentrate. Prin urmare, înainte de a fi aplicate, acestea trebuie întotdeauna diluate. De fapt, trebuie să diluăm uleiurile și mai mult pentru prietenii noștri blăniți, deoarece animalele nu pot metaboliza uleiurile atât de repede cum putem noi. Uleiurile esențiale necesită diluare pentru a preveni reacțiile adverse, conform Healthline.
Rețetă de șampon
Ingrediente: 1 cană apă, 1 lingură săpun de castilă fără parfum, 1/2 linguriță de glicerină, 3 picături ulei esențial de mușețel roman si 1 picătură de ulei esențial de cedru. Tot ce trebuie sa faceți este sa adăugați toate ingredientele într-un castron mic și sa le amestecați bine. Transferați într-un recipient etanș și păstrați-l acolo. Puteți spăla câinele ca de obicei.
Rețetă de spray pentru purici și căpușe
Ingrediente: 1/2 cana oțet de mere, 1/2 cană apă, 1 picătură de ulei esențial de cedru, 1 picătură ulei esențial de lavandă si 1 picătură ulei esențial de cimbru. Tot ce trebuie sa faceți este sa adăugați ingredientele într-o sticlă și amestecați-le bine. Pulverizați departe de urechi și ochi.
Rețetă de spray calmant
Ingrediente: 3 picături de ulei esențial de lavandă, 3 picături ulei esențial de mușețel roman, 2 picături de ulei esențial de vetiver si apă. Tot ce trebuie sa faceți este sa adăugați uleiurile esențiale într-o sticlă de sticlă și apoi adăugați apă, apoi pulverizați ușor spatele câinelui. Conform National Library of Medicine, melatonina este de obicei administrată animalului de companie sub formă de pastile, pulbere, picături sau capsule de gelatină, deși este adesea adăugată sub formă de pulbere sau lichid, in creme sau loțiuni in cazul tratamentelor pentru piele.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.