Uleiuri vegetale cosmetice, remedii naturale pentru piele si par

Uleiuri vegetale cosmetice, remedii naturale pentru piele si par
Uleiuri vegetale cosmetice, remedii naturale pentru piele si par

Pielea normala este acoperita de un strat natural, hidrolipidic, de o pelicula uleioasa raspunzatoare de aspetul lucios al pielii.

In cazul pielii uscate, aceasta este deficitara. Cu varsta, activitatea glandelor sebacee, raspunzatoare de formarea peliculei protectoare, se reduce si stratul gras devine deficitar.

Exista cai naturale pentru a compensa deficitul, cu rezerva faptului ca unele uleiuri pe care le folosim la nivelul pielii pot infunda deschiderile glandelor sebacee si pot genera leziuni tip puncte negre sau albe si cosuri. La nivelul parului situatia sta putin diferit, atat timp cat nu aplicam uleiurile pe scalp, ci pe extremitatea firelor de par.

Nu pretul unui ulei de corp sau par este esential in alegerea produsului, ci siguranta lui.

Ca orice produs cosmetic, care respecta pielea, uleiurile trebuie testate din punct de vedere al tolerantei cutanate. Acest lucru se face deoarece diferite formule de uleiuri pentru corp pot fi alergice sau iritative. Altele pot fi sigure, atat timp cat nu ne expunem soarelui, insa unele molecule ce intra in compozitie devin alergene sau iritative in prezenta ultravioletelor.

Uleiurile se adreseaza cu preponderenta pielii uscate si foarte uscate. Nu se recomanda aplicarea pe pielea grasa. Ele sunt perfecte pentru zonele cu piele descuamata, ingrosata, care ustura si mananca, restabilind echilibrul natural. La nivelul fetei, precum si pe decolteu si gat optati intotdeauna numai pentru formulele special concepute pentru aceasta zona. Acestea sunt evaluate pentru potentialul comedogen si acneigen astfel incat scad riscul de a forma cosuri.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Uleiurile vegetale cosmetice sigure pe piele

•    uleiul din samburi de struguri este bogat in antioxidanti, reducand activitatea radicalilor liberi la nivelul pielii; regleaza activitatea glandelor sebacee.

•    uleiul din argan, prin continutul de acizi grasi, are efect anti-inflamator fiind eficient pe pielea care sufera de eczema atopica pentru ca regleaza pierderile de apa, adica deshidratarea si totodata procesul inflamator local.

•    uleiul de masline este perfect pentru pielea extrem de uscata; se prefera varianta presata la rece, prin metode traditionale, pentru ca astfel nu ii sunt distrusi antioxidantii.

•    uleiul de cocos are rol antiseptic, mai ales la nivelul tegumentelor afectate de eczema unde riscul de colonizare cu bacterii este foarte crescut.

Cum aplici uleiurile

Ca orice alt produs emolient si de hidratare, este indicat sa fie aplicat in primele 3 minute dupa baie pe pielea uşor umeda.

Fiti generoase cu cantitatea de ulei in zonele de piele ingrosata (calcaie, coate, genunchi). in rest, un strat subtire este suficient. Nu ignorati uleiurile create special pentru baie, adaugate in apa acestea aduc un plus de ingrijire.
Sursa: www.csid.ro



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies