Uleiurile esențiale care te pot scăpa de gândaci. Iată ce să folosești în funcție de fiecare dăunător

Uleiurile esențiale care te pot scăpa de gândaci
Uleiurile esențiale care te pot scăpa de gândaci. Iată ce să folosești în funcție de fiecare dăunător

Gândacii și insectele îți strică ziua, mai ales dacă se află în locuința ta? Iată ce să folosești în funcție de fiecare dăunător întâlnit în casă.

Gândacii și insectele de orice fel îți pot da foarte mari bătăi de cap, mai ales dacă aceștia ajung în locuința ta și pare să nu mai poți scăpa de ei. Mai ales acum, în perioada verii, te poți trezi cu invitați nedoriți, de la gândacii de bucătărie, la țânțari, muște, omizi, furnici, iar lista poate continua, iar atunci când vezi  în locurile frecventate de tine un păianjen, cu siguranță te va face să fugi din calea lui.

Chiar dacă ați încercat numeroase metode prin spray-uri sau uleiuri cumpărate, iar rezultatele nu au fost cele dorite de voi, puteți realiza anumite uleiul esențiale chiar la voi acasă pentru a scăpa de toți acești dăunători.

Ulei de mentă, potrivit pentru a scăpa de păianjeni

Citește și: Cum poți face un spray natural pentru gândacii de plante

Uleiurile esențiale care te pot scăpa de gândaci

Citește și: Trucul din bucătărie care te va ajuta să scapi de muște, țânțari și gândaci. Un condiment de care nu știai poate face minuni și te va scăpa de probleme

Cu siguranță este neplăcut să vezi că locuința ta este invadată de păianjeni, iar pentru ei există o soluție pe care o poți face chiar la tine acasă dintr-un ulei esențial de mentă.

Adăugat cu scorțișoară, ajută în mod eficient la respingerea păianjenilor, astfel că trebuie să vă folosiți de doar câteva picături pe care le veți spune pe bile de bumbac și le veți așeza în cămară sau în jurul ferestrelor, ușilor sau diverselor crăpături pentru a scăpa de aceștia. Uleiul de mentă împreună cu scorțișoara vă va ajuta la respingerea păianjenilor, astfel că va fi mult mai ușor decât să vă folosiți de o substanță chimică ce vă poate afecta calitatea aerului respirat în casă.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Spray pentru gândacii de pat

Uleiurile esențiale care te pot scăpa de gândaci
Uleiurile esențiale care te pot scăpa de gândaci[Sursa foto: freepik]

Există și acei gândaci de pat, care se ascund mai mult în țesătură, care pot fi de multe ori greu de observat, însă care pot să vă dea bătăi de cap în momentul în care vă așteptați mai puțin.

Există o rețetă foarte ușoară și pentru această soluție, pe care o puteți pulveriza de câte ori aveți nevoie.

  • 1 lingură alcool de frecare
  • 1/2 cana apă distilată
  • 10 picături de ulei esențial de lămâie
  • 10 picături de ulei esențial de lavandă
  • 5 picături de ulei de arbore de ceai

Tot ce trebuie să faceți este să amestecați jumătate de cană de apă distilată, picăturile de ulei esențial de lămâie și cele de lavandă, apoi la final adăugați cinci

picături de ulei de arbore de ceai, iar întreg amestecul îl veți pune într-o sticlă cu pulverizator, din care vă va fi foarte ușor să dați câteva pufuri pe așternut, pe mobilier, precum și pe salteaua pe care o aveți în casă. Cu atât mai mult puteți folosi acest amestec și atunci când aveți o canapea sau un pat pe balcon sau pe o terasă, unde gândacii se pot ascunde mult mai ușor în ea.

Spray-uri pentru căpușe, muște, furnici sau țânțari

Uleiurile esențiale care te pot scăpa de gândaci
Uleiurile esențiale care te pot scăpa de gândaci[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”- stirilekanald.ro

Cei care dau de fiecare dată mari bătăi de cap sunt țânțarii, iar lor li se pot adăuga muștele, căpușele și furnicile, care fac probleme mai ales pe perioada verii. Există câte o soluție pentru fiecare, iar dacă te confrunți cu căpușele și vrei să scapi de ele, tot ce trebuie să faci este să realizezi un amestec din oregano, cimbru și eucalipt, care vor face ca ele să nu se apropie de tine sau de animalele de companie, mai ales dacă îl pulverizezi în spații în care acestea stau.

Când vine vorba de țânțari, deoarece căldura cu siguranță te face să ții geamurile deschise, poți realiza un amestec din mentă, citronella, scorțișoară, rozmarin și lemongrass, iar întreaga compoziție să o pui într-o sticlă cu pulverizator prin care să te folosești atunci când vezi că locuința ta este invadată de ei. Pentru muște vom apela la un amestec de ulei de mentă, eucalipt, geranium și lemn de cedru, care va fi realizat exact ca cel de mai sus, prin amestecul lor și punerea într-o sticlă cu pulverizator. Dacă prin crăpăturile camerei noastre observăm prezența furnicilor, ne putem folosi de un amestec de ulei de mentă, uleiuri esențiale de cuișoare și scorțișoară, iar doar câteva picături așezate pe bilete bumbac și puse în acele spații vor face ca furnicile să se îndepărteze rapid de casa ta.

Uleiurile esențiale care te pot scăpa de gândaci
Uleiurile esențiale care te pot scăpa de gândaci[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cum să scapi de păianjeni în mod natural

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul


Cookies