Uleiurile esentiale te pot ajuta in diverse  afectiuni. Uite ce este bine sa folosesti

Uleiurile esentiale te pot ajuta in diverse  afectiuni. Uite ce este bine sa folosesti
Uleiurile esentiale te pot ajuta in diverse  afectiuni. Uite ce este bine sa folosesti

De la Egiptul antic pana in timpurile moderne, uleiurile esentiale au fost folosite pentru a trata anxietatea, durerile si chiar acneea.

Incearca si tu aceste remedii cu uleiuri esentiale. Te vor ajuta sa gasesti rezolvarea anumitor probleme pe care le ai tu sau cei apropiati.

Menta – te face sa te simti mai energica. Sportivii care adulmeca ulei de menta la antrenamente vor avea mai multa energie si o mai buna performanta. O alta utilitate a uleiului de menta este pentru oprirea durerilor de cap. Se amesteca ulei de menta cu alcool si se maseaza tamplele. 

Uleiul de menta in combinatie cu uleiul de eucalipt si cu alcool reduc crampele musculare de dupa antrenamente.

Lamaia – cercetatorii japonezi au descoperit ca persoanele cu depresie care au mirosit parfum de citrice au putut sa reduca doza de antidepresive. Parfumul a ajutat la normalizarea nivelului hormonilor.

Lavanda – cercetarile arata ca lavanda creste undele alfa cerebrale asociate cu relaxarea si somnul profund.

Mirosul lavandei poate atenua simptomele premenstruale si reduce durerea. Pentru o mai mare eficienta asupra durerilor premenstruale, se poate folosi astfel: cateva picaturi de ulei de lavanda, aceeasi cantitate de ulei de trandafiri si ulei de migdale dulci, cu acest amestec se maseaza abdomenul.

Ghimbir – mirosul de ghimbir atenueaza greata.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Grapefruit- inhalarea uleiului de grapefruit poate inhiba un nerv gastric cheie, micsorand senzatia de foame.

Lavanda,musetel si flori de portocal – aceasta combinatie reduce semnificativ anxietatea.

Eucalipt – acest parfum ajuta “nasul infundat” si presiunea in zona capului ale persoanelor cu sinuzita. Pune cateva picaturi intr-o chiuveta cu apa calda, acopera-ti capul cu un prosop si respira aburul.

Portocalele dulci – inhalarea acestui ulei diminueaza anxietatea. Alte uleiuri citrice, cum ar fi mandarinele, ajuta la pastrarea calmului.

Rozmarin – te ajuta sa te concentrezi mai mult la munca. Mirosul poate imbunatati concentrarea, viteza si precizia in timpul sarcinii mentale. Studii recente arata ca poate stimula si memoria.

Arborele de ceai – uleiul acestuia lupta impotriva infectiilor. Antifungic, antiseptic si antibacterian, acest ulei este atat de puternic incat a ucis stafilocoul MRSA in laborator. In combinatie cu alte uleiuri poate lupta cu acneea si matreata.

Pentru combaterea matretei sunt suficiente adaugarea a doua picaturi de ulei la un jet de sampon.

Lemn de cedru – in amestec cu lavanda, rozmarin si cimbru se face o mixtura cu care se freaca scalpul pentru stoparea caderii parului.
Sursa: www.health.com



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Rețeta pentru Babka Trojniak, desertul preparat de Elwira Petre. “Un fel de chec, dar în 3 culori, ușor de pregătit.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies