Mulți părinți care primesc alocația de stat pentru copii sunt interesați să afle exact când primesc banii pe card, deoarece aceasta poate varia în anumite situații.
În România, alocația de stat este acordată copiilor cu vârsta de până la 18 ani, care locuiesc legal în țară.
Citește și: O anumită categorie de femei poate primi 4.000 de lei. Cine poate beneficia de această sumă
Elevii care au peste 18 ani pot beneficia și ei de alocație
Persoanele tinere care au depășit vârsta de 18 ani și sunt înscrise în programe de învățământ liceal sau profesional pot, de asemenea, să primească alocație de stat până când își termină studiile.
Totuși, există anumite situații în care alocația nu este acordată tinerilor care repetă un an școlar, cu excepția cazurilor în care repetarea se datorează problemelor de sănătate, ceea ce trebuie să fie dovedit printr-un certificat medical.
Pentru a fi eligibili pentru alocația de stat, copiii trebuie să locuiască legal în România și să fie înmatriculați într-un liceu sau într-o școală profesională/vocațională.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
În plus, copiii rezidenți în România, ai cetățenilor străini și ai persoanelor fără cetățenie, pot beneficia de alocația de stat dacă trăiesc împreună cu părinții lor.
Când intră alocațiile pe card
Mulți părinți care primesc alocațiile pentru copii pe contul lor bancar sunt curioși să afle în prealabil data la care vor primi banii în cont.
Conform legislației, dreptul la alocația de stat revine copilului, dar de obicei banii sunt încasați de către unul dintre părinți. Plata alocațiilor de stat poate fi efectuată fie prin intermediul unui mandat poștal, fie prin transfer bancar.
Chiar dacă legea nu stabilește o dată precisă pentru primirea alocațiilor pe cardurile părinților, în ultimii ani, de obicei, plata s-a realizat în jurul datei de 8 a lunii, pentru luna anterioară.
Cu toate acestea, atunci când data de 8 cade într-un weekend, există posibilitatea ca banii să fie creditați în contul părinților în ziua de vineri sau luni. În cazul în care niciunul dintre părinți nu are un cont bancar pentru primirea alocațiilor, banii vor fi distribuiți prin intermediul serviciilor oferite de Poșta Română.
De obicei, alocația se primește în jurul zilei de 8 a lunii, conform practicii obișnuite.
Citește și: Ce se va întâmpla cu femeile cu pensii mai mari de 2.000 de lei! Marius Budăi a făcut anunțul