Cu un an in urma, mai exact pe 3 mai 2015, la ora 12:44 GMT, astronautii de pe Statia Spatiala Internationala (SSI) au savurat primul espresso baut vreodata in spatiu.
Totul datorita ISSpresso, primul espressor cu capsule creat special pentru a fi folosit in afara atmosferei terestre. Produs de Argotec si Lavazza, acesta le da astronautilor de pe Statia Spatiala Internationala posibilitatea de a bea un espresso Lavazza oricand doresc.
Espressorul a fost instalat pe Statia Spatiala Internationala de catre Samantha Cristoforetti, astronauta italiana ce reprezenta Agentia Spatiala Europeana, capitan in aviatia italiana si membra a Futura, a doua misiune de lunga durata trimisa pe SSI de catre Agentia Spatiala Italiana. Astfel, cu un an in urma, Samantha Cristoforetti nu a devenit doar prima italianca din spatiu, ci si primul astronaut din istorie care a baut un espresso autentic italian in timp ce orbita Pamantul.
Espressorul, ce foloseste aceleasi capsule de cafea Lavazza precum cele folosite pe Pamant, a fost gandit si construit pentru a oferi un espresso autentic italian din toate punctele de vedere, pastrand aroma, corpul, savoarea si temperatura cafelei intacte. Astfel, bautura este produsa in conditii de microgravitatie, respectand toate caracteristicile unui espresso italian adevarat. Sistemul de prepare a cafelei in spatiu le permite astronautilor sa isi pregateasca si un caffè lungo sau alte bauturi calde, facand posibila, de asemenea, rehidratarea mancarii.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro