Ficateii de pui cu struguri sunt o mancare delicioasa, care va fi gata in 15-20 de minute.
Ingrediente:
– 800 g ficat de pui
– 300 g struguri cu boabe mari (albi si negri pentru aspect)
– 1 sau 2 cepe daca sunt mai mici
– 50 g unt
– 2 linguri ulei
– 150 ml vin alb
– 2 lingurite faina
– 2 linguri smantana
– sare, piper
Ficatul se
spala si se lasa la scurs. Intr-o tigaie se caleste ceapa tocata marunt, dupa care se adauga ficateii de pui. Se lasa sa se rumeneasca putin, dupa care se adauga vinul. Se lasa sa fiarba 5-10 minute sa se evapore alcoolul.
Adaugam apoi boabele de struguri taiate pe jumatate si cu samburii scosi, untul si smantana in care am dizolvat amidonul. Se potriveste de sare si piper si se mai lasa pe foc pana ce scade putin si se ingroasa sosul.
Se serveste fierbinte cu garnitura de orez sau piure de cartofi si salata.
Sursa
Ingrediente:
– 800 g ficat de pui
– 300 g struguri cu boabe mari (albi si negri pentru aspect)
– 1 sau 2 cepe daca sunt mai mici
– 50 g unt
– 2 linguri ulei
– 150 ml vin alb
– 2 lingurite faina
– 2 linguri smantana
– sare, piper
Ficatul se spala si se lasa la
scurs. Intr-o tigaie se caleste ceapa tocata marunt, dupa care se adauga ficateii de pui. Se lasa sa se rumeneasca putin, dupa care se adauga vinul. Se lasa sa fiarba 5-10 minute sa se evapore alcoolul.
Adaugam apoi boabele de struguri taiate pe jumatate si cu samburii scosi, untul si smantana in care am dizolvat amidonul. Se potriveste de sare si piper si se mai lasa pe foc pana ce scade putin si se ingroasa sosul.
Se serveste fierbinte cu garnitura de orez sau piure de cartofi si salata.
Sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro