Gougeres sunt chifle pufoase cu branza si sunt foarte des intalnite in Franta. Sunt absolut delicioase si se fac repede.
Ingrediente:
- 20 g de amidon
- o jumatate de pahar cu apa
- 50 g de unt
- 3 oua
- 100 g de cascaval
- 100 g de faina de grau
Mod de preparare
1. Amesteca amidonul impreuna cu faina.
2. Separat, amesteca apa cu untul si putina sare si pune la loc.
3. Adauga faina incet si amesteca foarte bine astfel incat sa nu se lipeasca de vas. Opreste focul si amesteca bine in aluat. Dupa ce acesta s-a racit adauga cascavalul ras si amesteca pana la omogenizare.
4. Daca nu poate fi modelat cu mana, toarna aluatul intr-un pos si formeaza bile pe care le coci in cuptor la 200 grade Celsius, pentru aproximativ 20 minute.
5. Le poti consuma simple sau, daca vrei, dupa ce s-au racit le poti taia in doua si le umpli cu maioneza, pasta de branza, de somon sau cu ceea ce preferi.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro