Ca tot este mare sarbatoare maine, va prezentam un desert delicios ce nu necesita prea mult efort pentru a fi preparat.
Asadar uite cum sa faci prajitura cu migdale si caise si de ce ai nevoie.
Ingrediente
400 g caise curatate
185 g unt nesarat
2 linguri cu ulei de nuca
220 g zahar
240 g migdale macinate
4 oua potrivite
90 g faina
½ lingurita cu esenta de vanilie
coaja de la o lamaie
½ lingurita cu levantica
zahar pudra
sare
Mod de preparare
1. Amesteca untul, uleiul, zaharul si 120 g de migdale si amesteca usor pana compozitia devine spumoasa.
2. Incorporeaza ouale treptat, amestecad foarte bine dupa fiecare, restul de migdale, faina, vanilia, zoaja de lamaie si levantica.
3. Toarna compozitia intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si da la cuptorul incins pentru 70-80 de minute sau pana scobitoarea test iese curata.
4. Pudreaza cu zahar si decoreaza cu felii de caise foarte coapte.
Sursa: ecuisine.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro