Uite cum pregatesti mini tarte cu ganache de ciocolata! Te invata fostul concurent de la MasterChef, Alex "Teacher" Cirtu.
A venit vara, temperaturile sunt din ce in ce mai mari si cu siguranta nu ai chef sa petreci ore in sir in bucatarie doar pentru a pregati un desert. Aceasta reteta este foarte simpla, iar rezultatul este de-li-cios!
Uite cum pregatesti mini tarte cu ganache de ciocolata! Te invata fostul concurent de la MasterChef, Alex "Teacher" Cirtu.
INGREDIENTE
Pentru blat:
Biscuiti digestivi – 400 g
Unt calitativ (la temperatura camerei) – 170 g
Scortisoara – 2 lingurite
Pentru compozitie:
Ciocolata neagra 85%- 200 g
Unt
Smantana de gatit – 200 ml
Esenta de rom – 1 lingurita
Zahar brun – 160 g
Coaja de portocala rasa – 1 lingura
Zdrobiti biscuitii sau macinati-i intr-un blender;
Amestecati biscuitii cu scortisoara;
Cand s-au incorporat in intregime, amestecati-i cu untul pana obtineti o compozitie omogena;
Luati 6 forme de minitarte cu fund detasabil;
Adaugati o cantitate egala in fiecare, astfel incat, cand o modelati, sa puteti acoperi uniform interiorul tartei;
Gauriti-le cu o furculita si introduceti-le in cuptorul
Rupeti bucatile de ciocolata si temperati-le la Bain Marie;
Adaugati zaharul, esenta de rom si coaja de portocala rasa si amestecati bine;
Incingeti smantana de gatit pe foc si adaugati-o peste ciocolata;
La sfarsit adaugati untul si luati de pe foc;
Lasati compozitia sa se mai raceasca si adaugati-o peste cele 6 tarte;
Introduceti-le in frigider pentru 4-5 ore pana cand se intareste ganache-ul;
Puteti servi aceste tarte cu frisca sau fructe proaspete;
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro