Un dispozitiv revolutionar care tine plamanii “in viata”, in afara corpului, a fost creat de medicii londonezi

Un dispozitiv revolutionar care tine plamanii “in viata”, in afara corpului, a fost creat de medicii londonezi
Un dispozitiv revolutionar care tine plamanii “in viata”, in afara corpului, a fost creat de medicii londonezi

Un dispozitiv revolutionar, creat de medicii londonezi, este capabil sa mentina in viata plamanii si alte organe vitale, in afara corpului, pana la 24 de ore dupa prelevarea acestora din organism si ar putea dubla numarul transplanturilor reusite, informeaza dailymail.co.uk.

Medicii dintr-un spital londonez au utilizat o tehnologie medicala revolutionara ce a permis unei perechi de plamani "sa respire" in afara organismului donatorului pana la 24 de ore. Cercetatorii considera ca aceasta tehnica ar putea duce la dublarea numarului de transplanturi de plamani care sunt realizate cu succes in fiecare an.

Dispozitivul a fost creat si testat la spitalul londonez Royal Brompton and Harefield, care a dezvoltat anul trecut o alta tehnica revolutionara, ce permite mentinerea in viata a inimilor recoltate din corpurile unor donatori de organe.

Pana la inventarea noului sistem, organele prelevate de la donatori erau plasate in cutii frigorifice si impachetate in gheata, pentru a preveni deteriorarea lor in timp ce sunt transportate la clinica in care urmeaza sa aiba loc transplantul.

Acea metoda permite organelor sa ramana functionale, in afara organismului, timp de maximum sase ore.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Noua metoda, denumita "Organ Care System" (OCS), permite mentinerea "in viata" a plamanilor donatorilor timp de o zi intreaga.

Dispozitivul OCS permite pastrarea plamanilor in aceleasi conditii ca si cum acestia s-ar afla intr-un corp uman.

Plamanii sunt plasati intr-o cutie portabila, sigilata cu plastic, care contine in interior o pompa ce asigura un flux constant de sange catre organe.

Un ventilator din cutie umfla si dezumfla plamanii.

Expertii in domeniu spun ca tehnologia "plamanului care respira" poate ameliora starea in care se afla organele recoltate.

Ea ofera, de asemenea, posibilitatea ca plamanii prelevati de la donatori sa poata fi transportati pe distante mari, ramanand instr-o stare suficient de buna pentru a fi transplantati dupa ce ajung la destinatie, chiar daca acea calatorie dureaza o zi intreaga.
Citeste continuarea pe: www.descopera.ro



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies