Ioana Ginghina iti prezinta o reteta delicioasa de baton cu caramel si alune, raw-vegan.
"Ingrediente:
Pentru stratul de alune:
• 1/2 cana faina din caju
• 1/2 cana sirop de artar sau miere( eu sirop de capsuni)
• 1 cana migdale taiate
• 1/4 cana seminte de pin (optional)
Pentru stratul de caramel:
• 1 cana curmale inmuiate in apa (apa sa le acopere)
• 1/2 lingurita sare neiodata (optional)
• 2 linguri de ulei de cocos topit
Pentru invelisul de ciocolata:
• 1/2 cana pasta de curmale
• 3/4 cana pudra de cacao cruda
• 1/3 cana ulei de cocos sau unt de cacao (ambele topite)
Mod de preparare:
Pentru stratul de alune: puneti faina, indulcitorul si nucile de pin in blenderul cu lama in forma de S.
Adaugati apoi migdalele. Modelati compozitia in dreptunghiuri mici (sau alta forma) si puneti-le pe o hartie de copt la congelator. Daca aveti forme de silicon in forma de baton, folositi-le.
Pentru stratul de caramel: puneti in blender toate ingredientele pana iese o compozitie cremoasa dar intarita. Pentru asta, adaugati apa (dar cat mai putina posibil). Intindeti compozitia peste dreptunghiurile cu alune si bagati-le inapoi in congelator.
Pentru invelisul de ciocolata: mixati toate ingredientele pana se omogenizeaza. Se poate adauga daca se doreste vanilie, sare de mare, etc.
Cand batoanele sunt inghetate, acoperiti-le in ciocolata si lasati-le fie in frigider fie in congelator."
Sursa: IoanaGinghina.ro
"Ingrediente:
Pentru stratul de alune:
• 1/2 cana faina din caju
• 1/2 cana sirop de artar sau miere( eu sirop de capsuni)
• 1 cana migdale taiate
• 1/4 cana
seminte de pin (optional)
Pentru stratul de caramel: • 1 cana curmale inmuiate in apa (apa sa le acopere)
• 1/2 lingurita sare neiodata (optional)
• 1/2 lingurita vanilie
• 2 linguri de ulei de cocos topit
Pentru invelisul de ciocolata: • 1/2 cana pasta de curmale
• 3/4 cana pudra de cacao cruda
• 1/3 cana ulei de cocos sau unt de cacao (ambele topite)
Mod de preparare: Pentru stratul de alune: puneti faina, indulcitorul si nucile
de pin in blenderul cu lama in forma de S. Adaugati apoi migdalele. Modelati compozitia in dreptunghiuri mici (sau alta forma) si puneti-le pe o hartie de copt la congelator. Daca aveti forme de silicon in forma de baton, folositi-le.
Pentru stratul de caramel: puneti in blender toate ingredientele pana iese o compozitie cremoasa dar intarita. Pentru asta, adaugati apa (dar cat mai putina posibil). Intindeti compozitia peste dreptunghiurile cu alune si bagati-le inapoi in congelator.
Pentru invelisul de ciocolata: mixati toate ingredientele pana se omogenizeaza. Se poate adauga daca se doreste vanilie, sare de mare, etc.
Cand batoanele sunt inghetate, acoperiti-le in ciocolata si lasati-le fie in frigider fie in congelator."
Sursa:
IoanaGinghina.ro Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro