Un dulce gustos - baton cu caramel si alune! Vezi cum se prepara!

Un dulce gustos - baton cu caramel si alune! Vezi cum se prepara!

Ioana Ginghina iti prezinta o reteta delicioasa de baton cu caramel si alune, raw-vegan.

 

"Ingrediente:
Pentru stratul de alune:
• 1/2 cana faina din caju
• 1/2 cana sirop de artar sau miere( eu sirop de capsuni)
• 1 cana migdale taiate
• 1/4 cana seminte de pin (optional)
Pentru stratul de caramel:
• 1 cana curmale inmuiate in apa (apa sa le acopere)
• 1/2 lingurita sare neiodata (optional)
1/2 lingurita vanilie
• 2 linguri de ulei de cocos topit
Pentru invelisul de ciocolata:
• 1/2 cana pasta de curmale
• 3/4 cana pudra de cacao cruda
• 1/3 cana ulei de cocos sau unt de cacao (ambele topite)
Mod de preparare:
Pentru stratul de alune: puneti faina, indulcitorul si nucile de pin in blenderul cu lama in forma de S.
Adaugati apoi migdalele. Modelati compozitia in dreptunghiuri mici (sau alta forma) si puneti-le pe o hartie de copt la congelator. Daca aveti forme de silicon in forma de baton, folositi-le.
Pentru stratul de caramel: puneti in blender toate ingredientele pana iese o compozitie cremoasa dar intarita. Pentru asta, adaugati apa (dar cat mai putina posibil). Intindeti compozitia peste dreptunghiurile cu alune si bagati-le inapoi in congelator.
Pentru invelisul de ciocolata: mixati toate ingredientele pana se omogenizeaza. Se poate adauga daca se doreste vanilie, sare de mare, etc.
Cand batoanele sunt inghetate, acoperiti-le in ciocolata si lasati-le fie in frigider fie in congelator."
Sursa: IoanaGinghina.ro

"Ingrediente:

Pentru stratul de alune:

• 1/2 cana faina din caju
• 1/2 cana sirop de artar sau miere( eu sirop de capsuni)
• 1 cana migdale taiate
• 1/4 cana

seminte de pin (optional)

Pentru stratul de caramel:

• 1 cana curmale inmuiate in apa (apa sa le acopere)
• 1/2 lingurita sare neiodata (optional)
• 1/2 lingurita vanilie
• 2 linguri de ulei de cocos topit

Pentru invelisul de ciocolata:

• 1/2 cana pasta de curmale
• 3/4 cana pudra de cacao cruda
• 1/3 cana ulei de cocos sau unt de cacao (ambele topite)

Mod de preparare:

Pentru stratul de alune: puneti faina, indulcitorul si nucile de pin in blenderul cu lama in forma de S. Adaugati apoi migdalele. Modelati compozitia in dreptunghiuri mici (sau alta forma) si puneti-le pe o hartie de copt la congelator. Daca aveti forme de silicon in forma de baton, folositi-le.

Pentru stratul de caramel: puneti in blender toate ingredientele pana iese o compozitie cremoasa dar intarita. Pentru asta, adaugati apa (dar cat mai putina posibil). Intindeti compozitia peste dreptunghiurile cu alune si bagati-le inapoi in congelator.

Pentru invelisul de ciocolata: mixati toate ingredientele pana se omogenizeaza. Se poate adauga daca se doreste vanilie, sare de mare, etc.

Cand batoanele sunt inghetate, acoperiti-le in ciocolata si lasati-le fie in frigider fie in congelator."

Sursa: IoanaGinghina.ro

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte