Gabriela Cristea a împărtășit cu urmăritorii ei rețeta pentru a pregăti supă de cremă roșii, cu legume la cuptor, care poate fi servită și în perioada postului.
Gabriela Cristea, îndrăgita prezentatoare TV, este mereu în luminile reflectoarelor, iar atunci când nu strălucește în fața camerelor, se află tot în fața lor, dar nu într-un platou de televiziune, ci în propria bucătărie.
Nu ezită să împartă cu urmăritorii săi trucuri de make-up, de lifestyle, dar cel mai important, Gabriela face poftă prin rețetele sale pe care le pregătește pas cu pas.
“Un fel de mâncare care se poate mânca în post.” Rețeta după cremă de roșii a Gabrielei Cristea
Gabriela Cristea a împărtășit care sunt pașii în realizarea unei supe cremă de roșii, cu legume la cuptor, și care sunt ingredientele de care avem nevoie.
Ingrediente:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- roșii lunguiețe
- roșii la ciorchin
- roșii cherry
- roșii roz
- ceapă
- usturoi
- țelină
- salvie
- apio
- cimbru
- busuioc
- sare
- piper
- ulei de măsline
„Avem aici roșii de mai multe feluri, roșii lunguiețe, la ciorchin, roșii cherry, roșii roz, ceapa, usturoiul nu trebuie să lipsească și țelină. Am salvie, apio, cimbru și mai am și busuioc. Sare, piper și vă trebuie un blender pentru a face supa. Am spălat roșiile, am pus, de asemenea, trei tije de apio, am tăiat și trei cepe printre ele și am adăugat usturoi, pe ici, pe colo, care să dea gust după preferințele fiecăruia.
Pe lângă asta, am și ierburile aromatice. Voi pune niște frunze de salvie pe deasupra, desfacem și partea verde de pe cimbru. Nu exagerați foarte mult cu plantele aromatice, deoarece la final vrem să se simtă mai mult gustul de busuioc.
Adăugăm doar frunzele de busuioc.
Avem nevoie și de zahăr, dar nu acum, deoarece zahărul va carameliza foarte frumos totul și va lua și din aciditatea roșiilor.
Punem uleiul de măsline din abundență pentru că asta o să ne ajute să se coacă roșiile cum trebuie la cuptor, 20-25 de minute, până se rumenesc.
După ce le scoatem, punem niște zahăr deasupra, apoi punem la cuptor pentru încă 10 minute.”, povestește Gabriela Cristea.
Cum pregătește Gabriela pâinea pentru supa cremă de roșii
Dacă ați realizat toți acești pași pentru a face supa cremă de roșii, atunci puteți să începeți să pregătiți partea mai consistentă din supă, adică crutoanele, pe care le veți asezona cu condimentele
dorite. Gabriela explică pas cu pas cum face și acest lucru.„Toate legumele mele le-am răsturnat într-o oală, inclusiv cu sosul, iar acum asezonăm cu sare și piper după gust, puteți să mai adăugați și chilli și băgăm blenderul în funcțiune.
Pentru că vreau să fie o supă fină, fină, băgăm printr-o strecurătoare, dar nu cea mai mică din casă.
Avem aici doar crema fină, dar pentru că vreau o consistență pentru o supă, mai adaug niște apă și pun la fiert.
Între timp ne ocupă și de partea mai consistentă și prăjim niște felii de pâine. Aromatizăm pâinea prăjită cu usturoi, iau ulei și punem câteva picături, iar totul este gata de mâncat. Sunteți pregătiți să mâncăm împreună?
Dacă nu țineți post, vă sfătuiesc să puneți și câteva picături de smântână în ea și de asemenea, niște parmezan.”, a mai adăugat Gabriela pe contul său de socializare.