Un ghid pas cu pas pentru planificarea primei călătorii singure

cum sa iti planifici o calatorie singura
Un ghid pas cu pas pentru planificarea primei călătorii singure

Deseori, se poate întâmpla să ne dorim să călătorim și singuri. Însă știați de aceste lucruri importante?

Aflați din rândurile următoare care sunt aspectele de luat în seamă, atunci când vă doriți să călătoriți singuri, fără nimeni altcineva.

 

Decideți-vă destinația

Destinațiile de călătorie nu sunt toate concepute și accesibile. În primul rând, trebuie să alegeți destinația. Nu trebuie să fie nici prea departe. Alternativ, alegeți un loc în care vă puteți simți confortabil.

Este posibil să vorbiți un pic limba locală și să aveți prieteni sau familie în orașul din apropiere. Dacă doriți să ieșiți din zona dvs. de confort, dar sunteți îngrijorat, atunci ar trebui să alegeți un loc care nu implică toată viața dvs. obișnuită.

Citește și: Idei de ținute pentru aeroport

Un ghid pas cu pas pentru planificarea primei călătorii singure[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să-ți faci fotografii uimitoare într-o călătorie solo

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Practicați călătoriile singure acasă

Înainte de a rezerva ceva, încercați să vă antrenați la domiciliu. Vreau să spun că ar trebui să încerci să mergi la cina singur, să mergi la un cinematograf local sau să mergi la un muzeu singur. Practic, obișnuiește-te să călătorești singur în locațiile pe care le-ai obișnuit până acum. Înainte de a decide să pleci, s-ar putea să nu fii sigur dacă vrei să mergi singur.

Deși emoțiile, cum ar fi să te simți puțin ciudat să fii singur, sunt normale, s-ar putea să realizezi că o călătorie singură nu este pentru tine. Bucuria de a călători este de a-ți împărtăși experiența cu cei pe care îi întâlnești. De asemenea, este perfect! Călătoria singură nu este potrivită pentru toată lumea și, fără îndoială, este acceptabilă.

cum sa ai o calatorie reusita
Un ghid pas cu pas pentru planificarea primei călătorii singure[Sursa foto: freepik]

Câteva planuri în avans

Pentru prima ta călătorie, s-ar putea să vrei să planifici câteva lucruri în confortul propriei case, deși călătoria fără planuri poate fi descurajatoare, înfricoșătoare și chiar interesantă. Pentru prima noapte a călătoriei, puteți rezerva un hotel sau o cameră și să planificați cum veți ajunge la acea unitate de cazare. Când aveți un itinerar pentru când ajungeți, va fi mult mai puțin stresant să călătoriți singur.

planificarea unei calatorii
Un ghid pas cu pas pentru planificarea primei călătorii singure[Sursa foto: freepik]

Luați în considerare un tur de grup

Un tur de grup este o modalitate grozavă de a merge singur, dar cu toate planurile făcute. În schimb, alegeți să participați la un tur în grup cu un însoțitor de călătorie și un traseu stabilit în prealabil. În cele din urmă, te distrezi, îți faci o mulțime de prieteni și ai încredere să-ți faci următoarea călătorie singură!

caatorie fara o alta persoana
Un ghid pas cu pas pentru planificarea primei călătorii singure[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ține cont să ai cât mai puține bagaje

Aproape niciodată nu folosești atât de mult cât crezi că ai nevoie atunci când călătorești. Acest lucru este deosebit de important să rețineți atunci când mergeți singur și nu va fi cineva care să vă ajute cu bagajele. Asigurați-vă că împachetați puține și că vă puteți muta cu ușurință bagajele singur. Luați doar ceea ce aveți nevoie și aduceți totul înapoi acasă, în afară de cele necesare. Puteți reduce numărul de lucruri pe care trebuie să le aduceți cu dvs. călătorind cu straturi și un dulap capsulă. În ceea ce privește împachetarea, căutați sfaturi de îmbrăcăminte online pentru a vă îmbrăca ca un localnic. În cazul în care telefonul dvs. nu mai are baterie, luați în considerare cumpărarea unui manual de fraze în limba locală și tipărirea unor hărți ale locației dvs. Asigurați-vă că toate gențile au fermoare și buzunare bine ascunse pentru a pune lucrurile de valoare.

pas cu pas cum sa ai o calatorie reusita
Un ghid pas cu pas pentru planificarea primei călătorii singure[Sursa foto: freepik]

Aveți întotdeauna la îndemână mai multe fonduri de călătorie

Pentru situații de urgență, a avea aproximativ 50 de dolari ascunși în geanta principală este întotdeauna o idee bună, chiar dacă nu doriți să transportați o sumă mare de bani.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

Un ghid pas cu pas pentru planificarea primei călătorii singure[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cum să-ți faci fotografii uimitoare într-o călătorie solo

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies