Un loc pe cearșaf la malul mării ajunge la 200 de lei, în stațiunea Mamaia

Un loc pe cearșaf la malul mării ajunge la 200 de lei, în stațiunea Mamaia
Un loc pe cearșaf la malul mării ajunge la 200 de lei, în stațiunea Mamaia

În ultimul timp, stațiunea Mamaia a șocat românii cu prețurle uriașe pe care le oferă. Un operator privat din zona Mamaia Nord-Năvodari le cere bani și celor care vor să stea pe cearșaf, nu doar pe șezlong.

Turiștii care vor să se relaxeze pe propriul cearșaf trebuie să plătească mai mult decât cei care vor închiria un șezlong.

Cei care stau pe cearșaf scot mai mulți bani din buzunar decât cei care stau pe șezlonguri

plaja mamaia preturi
Prețurile unei plaje din Mamaia Nord[Sursa foto: G4 media]

Citeste si: Cât costă o porție de hamsii la mare, în 2022. Multe restaurante de pe litoralul românesc păcălesc turiștii

Operatorul a scos spre închiriere zona de lângă malul mării, adică primul rând de pe plajă. Cei care vor sta în această zonă, se vor relaxa pe prima fâșie de nisip, de dinaintea primului rând de șezlonguri.

Zona este destinată turiștilor care vor să stea cât mai aproape de apă. Cei care vor opta pentru acest serviciu trebuie să scoată din buzunar 200 de lei/zi, în intervalul 8:30-20:00.

De asemenea, turiștii vor fi nevoiți să își aducă propriul cearșaf, de maximum 1,4 x 2 metri. Chiar dacă plătesc o sumă mare de bani, aceștia nu beneficiază de umbrelă.

În mod normal, în toate stațiunile, turiștii care vor să se relaxeze pe șezlong plătesc mai mult decât cei care se bronzează mai aproape de nisip, pe cearșaf. Situația este șocantă în acest caz, deoarece șezlongul costă mai puțin.

Pe rândurile din spatele cearșafurilor, oamenii vor plăti pentru 2 șezlonguri cu umbrelă, suma de 150 de lei, 120 de lei pe al doilea rând și 100 de lei pe al treilea rând.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Aceste prețuri se găsesc la Marina Surf, plaja asociată cu un complex imobiliar de lux din Năvodari, la granița cu Mamaia Nord și zona de cluburi de noapte.

"Este o satiră la ce se întâmplă în România, este soluţia cea mai elegantă pe care am găsit-o în momentul de faţă. Întreaga idee este să descurajăm pe cei care vor să vină din afara complexului cu cearşaful, manele, bere şi seminţe. Noi avem un complex care este la un alt nivel faţă de ceea ce există în ţară. Avem proprietari aici care au plătit un preţ exclusivist şi beneficiază de nişte condiţii pe măsură.

De zece ani avem problema celor care vin din afară cu cearşaful şi se pun oriunde. Pe noi nu ne ascultă nimeni. Trebuie să ne certăm cu ei, să-i ridicăm de acolo. Acest tarif (200 de lei n.red.) s-a creat din două motive: avem persoane exclusiviste care vor să stea mai aproape de natură, nu vor să stea pe şezlong, ci pe cearşaf şi avem persoane care trebuie descurajate. În afară de cei din complex, nu a fost niciun client care să plătească pentru a sta la cearşaf.",
a declarat reprezentantul complexului din Mamaia Nord, pentru  adevărul.ro.

Fostul șef al Administrației Bazinale Apele Dobrogea Litoral spune că această ofertă este ilegală

cat costa un sezong in mamaia

Citeste si: Prețurile pentru hotelurile din Grecia au explodat. Camerele sunt mai scumpe cu 110% față de 2019

 Bogdan Bola a declarat că ceea ce a făcut operatorul privat de pe plajă nu are o bază legală.

El menționează că turiștii nu ar trebui să plătească nicio sumă pentru a sta pe cearșaf.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„Poți cere bani pentru un serviciu pe care îl oferi – șezlong, umbrelă-, însă accesul pe plajă este și va fi mereu gratuit. Nu poți obliga un cetățean să plătească pentru acest drept… deoarece este un drept al oricărui român, indiferent dacă plaja este închiriată de un operator sau nu. Un astfel de afiș are doar menirea de a-i descuraja pe cei cu cearșafuri să și le pună în zona de șezlonguri, însă nu există nicio obligație legală de acest fel”, a declarat fostul șef al Administrației Bazinale Apele Dobrogea Litoral.

Ce a declarat ANPC cu privire la oferta din Mamaia Nord

preturi sezlong mamaia 2022

Citeste si: Cât costă o porție de hamsii la mare, în 2022. Multe restaurante de pe litoralul românesc păcălesc turiștii

Horia Constantinescu, șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a explicat că porțiunea de plajă de la mal – cel puțin 5 metri de la apă trebuie să rămână întotdeauna liberă pentru intervențiile de urgență, precum cele ale salvamarilor sau ale SMURD. Această zonă nu ar trebui să fie ocupată de cearșafuri. Astfel, această fâșie de plajă nu poate fi oferită spre închiriere.

Șeful ANPC a menționat că ă operatorii sunt obligați să lase 30% din plaja pe care o administrează neocupată de șezlonguri, pentru turiștii care doresc să stea pe propriile cearșafuri.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cât costă o noapte de cazare la hotelul lui Cristi Borcea. Suma incredibilă pe care trebuie să o plătească turiștii

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies