Datorita substantelor pe care le contin, merele s-au dovedit a fi benefice in prevenirea si inhibarea tumorilor canceroase.
Combate cancerul pulmonar
Quercitina din compozitia merelor este o substanta anticanceroasa care poate stopa dezvoltarea cancerului de plamani prin blocarea actiunii hormonilor androgeni, potrivit studiilor efectuate pana acum.
Astfel, persoanele care consuma mere in mod constant isi reduc riscul de a suferi de cancer la plamani cu pana la 50%.
Protejeaza organismul impotriva cancerului colerectal si celui hepatic
Cercetatorii germani au descoperit ca merele pot creste producerea unui compus numit butirat, care protejeaza organismul impotriva cancerului colorectal.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Studiile arata ca persoanele care au consumat un mar pe zi si-au redus riscul cu 35%, iar cei care au mancat mai mult de un mar si-au scazut riscul de a suferi de cancer colorectal cu pana la 63%.
Totodata, substantele din coaja merele inhiba cresterea celulelor canceroase ale ficatului cu 57%, motiv pentru care este recomandat consumul merele cu tot cu coaja.
Inhiba dezvoltarea cancerului la san
Studiile mai arata ca substantele fitochimice din mere inhiba, in mod semnificativ, un factor numit NF-kB (factorul nuclear kappa B) in celulele canceroase ale sanului,activat, adesea, odata cu declansarea stresului si aparitia bacteriilor sau virusurilor in organism.