Mai mulți cercetători sunt tot mai aproape de dezvoltarea unui tratament inovator împotriva Covid-19, dezvoltat pe baza anticorpilor unui animal.
O echipă mixtă de cercetători anunță că au descoperit un nou tratament împotriva COVID-19, realizat prin combinarea a doi anticorpi naturali, produși de un animal.
Cercetătorii de la Universitatea din Texas Austin (SUA), Institutele Naționale de Sănătate și Universitatea Gent( Belgia), au anunțat că au descoperit un nou tratament împotriva COVID-19, prin combinarea a doi anticorpi naturali produși de lame, informează Libertatea.
Potrivit oamenilor de știință, tratamentul se află în faza pre-clinică, urmând să treacă de testele pre-clinice și clinice înainte de a putea fi aprobat pentru utilizarea la scară largă, o procedură care, în mod normal, durează ani, dar care ar putea fi accelerată, pe fondul pandemiei care a cuprins deja toată planeta.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Raed Arafat, informații importante despre purtarea măștilor după 15 mai! Ce spune despre măștile de bumbac
Zilele trecute, președintele Donald Trump a dezvăluit că oamenii de știință au tot sprijinul statului pentru a scoate pe piață cât mai repede a unui vaccin, care care putea fi produs până la sfârșitul anului 2020. De asemenea, statul sprijină și punerea pe piață a oricărui tratament în lupta împotriva noului coronavirus care a infectat în numai câteva luni peste trei milioane de persoane în întreaga lume.
Lamele și alți membri ai familiei camelidelor, explică autorii, produc două feluri de anticorpi ca răspuns în fața virusurilor. Unul dintre acestea este foarte asemănător cu cei umani, pe când celălalt are o structură mult mai compactă, cu molecule de aproximativ un sfert din mărimea primei categorii. Datorită dimensiunii reduse, acești “anticorpi de domeniu unic” sau “nanocorpi” pot fi adaptați pentru administrare prin inhalatoare.
Citeste si: Vești excepționale din Italia! „Terapia cu plasmă funcționază!”
Echipa, pregătită pentru teste preclinice pe hamsteri și primate
„Este unul dintre primii anticorpi dovediți să neutralizeze SARS-CoV-2” (n.r. în culturi de celule), explică Jason McLellan, profesor adjunct de bioștiințe moleculare la Universitatea din Austin și coautor al studiului care dă mari speranțe celor care s-au infectat cu Coronavirus sau se tem să se îmbolnăvească în perioada următoare.
În acest moment, echipa se pregătește pentru teste preclinice pe hamsteri și primate. Dacă acest pas va fi îndeplinit cu succes, vor începe testele clinice cu participanți umani. Studiul, în forma sa finală, va fi publicat pe 5 mai.