Un nou tratament contra Covid-19, dezvoltat pe baza anticorpilor unui animal

Un nou tratament contra COVID-19,  dezvoltat pe baza anticorpilor unui animal
Un nou tratament contra COVID-19, dezvoltat pe baza anticorpilor unui animal

Mai mulți cercetători sunt tot mai aproape de dezvoltarea unui tratament inovator împotriva Covid-19, dezvoltat pe baza anticorpilor unui animal.

O echipă mixtă de cercetători anunță că au descoperit un nou tratament împotriva COVID-19, realizat prin combinarea a doi anticorpi naturali, produși de un animal.

Cercetătorii de la Universitatea din Texas Austin (SUA), Institutele Naționale de Sănătate și Universitatea Gent( Belgia), au anunțat că au descoperit un nou tratament împotriva COVID-19, prin combinarea a doi anticorpi naturali produși de lame, informează Libertatea.

Potrivit oamenilor de știință, tratamentul se află în faza pre-clinică, urmând să treacă de testele pre-clinice și clinice înainte de a putea fi aprobat pentru utilizarea la scară largă, o procedură care, în mod normal, durează ani, dar care ar putea fi accelerată, pe fondul pandemiei care a cuprins deja toată planeta.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Raed Arafat, informații importante despre purtarea măștilor după 15 mai! Ce spune despre măștile de bumbac

Zilele trecute, președintele Donald Trump a dezvăluit că oamenii de știință au tot sprijinul statului pentru a scoate pe piață cât mai repede a unui vaccin, care care putea fi produs până la sfârșitul anului 2020. De asemenea, statul sprijină și punerea pe piață a oricărui tratament în lupta împotriva noului coronavirus care a infectat în numai câteva luni peste trei milioane de persoane în întreaga lume.

Lamele și alți membri ai familiei camelidelor, explică autorii, produc două feluri de anticorpi ca răspuns în fața virusurilor. Unul dintre acestea este foarte asemănător cu cei umani, pe când celălalt are o structură mult mai compactă, cu molecule de aproximativ un sfert din mărimea primei categorii. Datorită dimensiunii reduse, acești “anticorpi de domeniu unic” sau “nanocorpi” pot fi adaptați pentru administrare prin inhalatoare.

Un nou tratament contra COVID-19, dezvoltat pe baza anticorpilor unui animal
Un nou tratament contra COVID-19, dezvoltat pe baza anticorpilor unui animal

Citeste si: Vești excepționale din Italia! „Terapia cu plasmă funcționază!”

Echipa, pregătită pentru teste preclinice pe hamsteri și primate

„Este unul dintre primii anticorpi dovediți să neutralizeze SARS-CoV-2” (n.r. în culturi de celule), explică Jason McLellan, profesor adjunct de bioștiințe moleculare la Universitatea din Austin și coautor al studiului care dă mari speranțe celor care s-au infectat cu Coronavirus sau se tem să se îmbolnăvească în perioada următoare.

În acest moment, echipa se pregătește pentru teste preclinice pe hamsteri și primate. Dacă acest pas va fi îndeplinit cu succes, vor începe testele clinice cu participanți umani. Studiul, în forma sa finală, va fi publicat pe 5 mai.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Vești excepționale din Italia! „Terapia cu plasmă funcționează!”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies